Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

Back to work: Palmslag tipt boeken

04 september 2019

De nieuwe agenda ligt klaar, het overhemd is netjes gestreken en de mailbox is opgeschoond. Nu de zomer is afgelopen, gaan we allemaal weer met frisse moed (en sommigen misschien een beetje frisse tegenzin) naar ons werk! Niet alleen voor de scholieren die zomervakantie hebben gehad, maar ook voor degene die al werkt, is deze tijd van het jaar vaak een nieuw begin. Daarom hebben we vier boeken geselecteerd die je kunnen helpen om weer goed op te starten op je werk!

Het Ontprikkeldieet - Josine van Boxmeer

Wil je het jaar meteen goed beginnen? Doe het dan rustig aan. In dit boek leer je te zorgen dat de storm aan prikkels die op je werk en in het alledaagse leven over je heen komt, wat gesorteerd wordt en daardoor vermindert. Kies het recept voor een goede nachtrust, voor vaker wat stilte, een digitale detox of leer mediteren. Lanterfant een potje, verban piekeren uit je leven, en nog veel meer. Ontsnap aan de drukte op je werk, online en in de stad. Word de baas over je smartphone. Verminder keuzestress. Meer rust in je hoofd geeft meer rust en orde in je dag. ‘Het Ontprikkeldieet’ schotelt je recepten voor, inclusief psychologische achtergronden en praktische tips. Een dieet om uitgerust en ontspannen te blijven in een bomvolle wereld. Bestel het boek via deze pagina.

De democratische samenleving – Hubert P. Cramer

Voor de filosofen, politici en iedereen die de diepte in wil duiken, is er ‘De democratische samenleving’. Democratie, een Europese institutie, is een product van eeuwen van ontwikkelingen en het cultureel erfgoed van de klassieke Grieken. Helaas is deze utopische droom achterhaald gebleken. Nationalisme en religieus fundamentalisme hebben de ideologische bipolaire wereld veranderd in een multipolaire wereld: de westerse waarden blijken niet overdraagbaar te zijn. Autocratische regimes passeren het Westen economisch en technologisch. Milieuvervuiling neemt toe door bevolkingsgroei, urbanisatie en excessieve consumptie. Wat zijn de voor- en nadelen, de kwetsbaarheden van de democratie? Kan de democratische samenleving de ontwikkelingen van onze wereld nog wel bijbenen, of raakt ze achterhaald in de snel veranderende wereld? Je kunt het boek hier bestellen.

Voorbij de kunst – Yotka Kroeze en Jobbe Holtes

Als je docent bent en deze week weer voor de klas staat, heb je je in de zomer vast gebogen over de vraag hoe je je lessen vorm kunt geven. In ‘Voorbij de kunst’ is er aandacht voor de noodzaak van kijkonderwijs. Wat voor veel kunstliefhebbers eigenlijk allang bekend was, wordt door verschillende onderzoeken nu echt bevestigd: kunst kijken en kunst maken helpen je bij het ontwikkelen van veel verschillende competenties die we ook terugvinden in de zogenaamde 21st century skills. In korte, overzichtelijke hoofdstukken beschrijven de auteurs de achtergrond en de beoogde doelen van drie vernieuwende, hedendaagse leermethoden: Art Based Learning, Visible Thinking en Visual Thinking Strategies. Bovendien laten ze concreet zien hoe leerkrachten in het middelbaar onderwijs die methoden in de klas kunnen gebruiken. En minstens zo belangrijk: ze stimuleren hen om na te denken over hoe zij onderwijs kunnen verrijken met kijken naar kunst. Benieuwd? Bestel het boek op onze bestelpagina.

Over initiatief en eenheid van inspanning – Edwin Zasada

Ben je leidinggevende op je werk en wil je het dit jaar eens anders aanpakken? Lees dan ‘Over initiatief en eenheid van inspanning’. In dit boek toont voormalig officier Edwin Zasada hoe een 150 jaar oude leiderschapsstijl juist vandaag de dag de basis vormt voor succesvol leiderschap. Na een grote nederlaag raakte het negentiende-eeuwse Pruisische leger op het pad van een radicaal vernieuwende werkwijze die details vermijdt, bevelen durft te negeren en waarde hecht aan decentraal initiatief. Een ongekende snelheid, flexibiliteit en impact waren het gevolg. De steeds versnellende dynamiek van de markt stelt moderne leidinggevenden voor eenzelfde keuze. Meer procedures, checklists en gedetailleerdere processen geven de illusie van controle, maar beperken tegelijkertijd het aanpassingsvermogen en initiatief van individuele medewerkers. Net als bij het Pruisische leger is er een nieuwe manier van leiderschap nodig – dit boek helpt je te leren hoe je deze taak aan kunt pakken.

Dit boek verschijnt op 23 september. Je kunt alvast een exemplaar reserveren.

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Een boek uitgeven?

U kunt zowel als beginnend/ervaren schrijver of als organisatie bij Palmslag terecht voor uw (e-)boekwensen.

Lees meer over uitgeven bij Palmslag

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

2 dagen 14 uur geleden
Heb jij hem al gelezen? 💧 https://t.co/XfPAXrYI76
4 dagen 24 min geleden
15 februari presenteerde Gerjan Eikenhorst zijn boek 'Colombia: Vrede tegen elke prijs'. Dr. Nanne Timmer nam het e… https://t.co/AvEf2TKbmi
5 dagen 50 min geleden
Hij is binnen, klaar om hem op 1 maart aan Bert Visscher te overhandigen! Wie is er nog meer enthousiast?? 😍… https://t.co/R6iZmCtReP

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2020
website door: wemagine