Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

Altijd vandaag

Auteur(s): Wim Diepeveen Beoordeling:  
bekijk alle (7) reviews

Op tweede kerstdag 2015 raakt Wim Diepeveen zwaargewond bij een ernstig skiongeluk. Hij herstelt daar niet goed van en komt terecht in een zware burn-out. Op het dieptepunt van zijn crisis raadt zijn arts hem aan te gaan lopen. Alleen zijn en fysieke inspanning leveren, dat is het recept. Zo vertrekt hij op een ochtend in maart 2017. 

Altijd vandaag vertelt het prachtige en indringende verhaal van een voettocht naar Santiago de Compostella. Rode draad is de transformatie die iedere pelgrim ondergaat. Niet door een wonder, niet door plotselinge genade, maar door het lopen zelf. Daarmee is dit boek het Europese antwoord op Paolo Coelho.

Dit verhaal gaat over alleen zijn. En samen. Over ziek zijn en gezond. Over de behoefte aan zorgzaamheid en nabijheid. Over geluk. In de appendix – met veel praktische informatie voor de lange-afstandswandelaar – krijgt de lezer op lichtvoetige wijze een ander perspectief op het verhaal. 
 

Reacties

Anoniem (niet gecontroleerd)

Mooi levensverhaal

lezeres (niet gecontroleerd)

5

Mooi boek. Schitterend zelfs. Het boeit door de afwisseling in situering, actie, reflectie en boeiende informatie over de route. Het boek is heel goed gecomponeerd, heeft een mooie stijl en is heerlijk om te lezen.

lezer (niet gecontroleerd)

5

Het boek emotioneert me steeds weer. Ik heb gehuild en gelachen. Het gaat ook over mij.

Frida (niet gecontroleerd)

5

Prachtig boek, jammer dat het uit is. Herkenbare thema's: wie ben ik/wat wil ik/ ontmoeten en ont-moeten/omhelzen en loslaten.
Simpelweg Zijn.

Bernd van der Meulen (niet gecontroleerd)

5

Een geheel nieuwe leeservaring. Je kunt op veel verschillende manieren van boeken genieten. Sommige boeken boeien, fascineren of wekken belang. Wim Diepeveen lees ik zoals ik zittend bij een riviertje naar het kabelende water kijk, zoals ik bij een kaars in de vlam staar. Het is niet gemakkelijk concreet te maken wat er te zien valt, maar telkens gaan mijn ogen weer terug naar dat water, naar dat vuur. Ik lees elke avond een paar etappes. Daarop verheug ik me telkens al ruim tevoren. Het is een rustpunt van de dag, terwijl ik me er niet van bewust was dat mijn dagen in corona-tijd nog rustpunten nodig hebben. Wim Diepeveen op Camino laat me over zijn schouder meekijken. Meer dan zijn gedachten en gevoelens uit te werken, nodigt hij uit om mijn eigen gedachten en gevoelens de vrije uitloop te laten. Hij maakt het gemakkelijker om nog eens over mijn burn-out te mijmeren dan de ervaringsdeskundigen die mij vanuit hun gezag toespreken. Ben ik wel ooit echt helemaal gestopt zoals Wim deed? Wil ik dat alsnog? Wat ik misschien met Wim zou willen delen van mijn eigen ervaringen, betreft de lichamelijke kant van de burn-out. Niet alleen mijn geest bleek uitgeput maar ook de vitamine- en mineralenvoorraden in mijn lichaam. Met de juiste voedingssupplementen die een natuurgeneeskundige voor me aanwees, voelde ik mij meteen al een stuk vitaler. Maar nog steeds ouder dan ooit. Als ik straks aan het einde van het boek kom, is Wim dan weer iets van de oude geworden? Zal ik dat nog ooit worden? Dankjewel Wim, voor het delen. Voor mij het belangrijkste boek in jaren.

Elise (niet gecontroleerd)

5

“Tijd. Nemen. Hebben. En hoe je daarmee dan omgaat.” Wim Diepeveen loopt, en deelt zijn gedachten. Zijn camino wordt tijdens het lezen mijn reis: Hoe vind ik ruimte voor innerlijke rust en reflectie? Hoe houd ik die ruimte vast (wanneer ik dit boek uit heb)?

Auteur (niet gecontroleerd)

Elise,
Mijn boek wordt jouw reis. Een mooier compliment kun je niet geven.
Dankjewel!
Wim Diepeveen

Reactie schrijven

 

€24,95

Levering

Gratis verzending vanaf 17,50 *
Met iDEAL of achteraf betalen **
30 dagen bedenktijd

"Altijd vandaag van Wim Diepeveen is een tegengif tegen de snelle, harde wereld en tegen de eisen die een mens zichzelf oplegt of laat opleggen door anderen. Het boek emotioneerde mij."   Henk Pröpper (oud-directeur uitgeverij De Bezige Bij)

Productinformatie

Auteur

Wim Diepeveen

Verschenen

vrijdag 23 april 2021

ISBN

9789493059931

Verkoopprijs

24,95 euro

Aantal pagina's

360

Formaat

14,75 x 22,5 cm

Afwerking

paperback (met uitvouwbare wandelkaart)

Misschien ook leuk om te lezen

* Bestellingen vanaf € 17,50 worden gratis verzonden. Over bestellingen onder de € 17,50 worden € 2,00 verzendkosten gerekend. Verzenden naar landen buiten Nederland bedraagt
€ 10,00 per bestelling.
** Voor een betaling via iDEAL worden geen kosten in rekening gebracht. Kiest u tijdens het bestelproces echter voor 'Achteraf betalen' dan worden er € 2,00 aan administratiekosten doorberekend.

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

1 dag 16 uur geleden
Op 2 februari verschijnt 'Aan u', de vierde dichtbundel van kunstenares Anneke Groot, waarin ze schrijft over de vo… https://t.co/6kDZTeZk9q
1 week 16 uur geleden
De taal die Jaco Wineke hanteert is helder, zo nu en dan lichtvoetig, maar blijft geheimvol. Het zijn gedichten die… https://t.co/YsdVCQ2lhd
1 week 19 uur geleden
'Totem' is de debuutbundel van Jaco Wineke en verschijnt 31 januari, maar is nu alvast te reserveren via onze websi… https://t.co/LX33JNjJm7

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2022
website door: wemagine