Dat verdomde verleden ook

  • Dat verdomde verleden ook
€ 22,95

Levering

  • Gratis verzending vanaf 17,50 *
  • Met iDEAL of achteraf betalen **
  • 30 dagen bedenktijd

In een rommelig en politiek versnipperd Nederland leven twee vaderlandse helden opnieuw: Jan Pieterszoon Coen en Joannes van Heutsz. Mannen die de natie onnoemelijke rijkdom hebben bezorgd, die op handen werden gedragen, voor wie standbeelden zijn opgericht, bejubeld in liederen, gedichten en boeken. Tot hun verbijstering lezen en horen ze dat hun grootse daden tegenwoordig misdaden tegen de menselijkheid worden genoemd. Ze worden niet langer op schouders gedragen. Integendeel!

Wanneer ze elkaar bij toeval treffen sluiten ze een pact om Nederland weer op het juiste spoor te zetten. Het hele land moet weer trots worden op het roemrijke verleden. Daarnaast moet de openbare orde worden hersteld: onvoorwaardelijke gehoorzaamheid aan de overheid, boven verzet en demonstraties tegen elke afgekondigde maatregel. Er moet een einde komen aan het oeverloze gepolder en gedoogbeleid.

Intussen wordt Coen verliefd. Zijn liefde voor Karishma maakt dat hij zich langzaam weet aan te passen aan de moderne tijdgeest. Het pact van de twee mannen deelt Nederland op in twee kampen, met elk een eigen influencer. De eigen waarheid is absoluut, die van de ander niets anders dan een leugen. In aanloop naar de nieuwe verkiezingen begint het verbond tussen de mannen echter te wankelen. De een wordt steeds radicaler. De ander begint te twijfelen.

Reacties

21-12-2023 • 09:48 door Gonda Leest

‘Ah leuk’, dacht ik, ‘een geschiedenisboek!’ Maar zelden las ik een actueler boek. Je zou kunnen zeggen dat dit een sleutelroman is, met in de hoofdrollen de rechtse leiders van de Nederlandse politiek. Het boek zal veel mensen stof tot nadenken geven. Persoonlijk ben ik blij dat Coen uiteindelijk de onrechtvaardigheid van zijn daden in zag. Tijdens het lezen verdween m’n ‘boosheid’ geleidelijk toen ik door had wat de schrijver ons duidelijk wil maken.

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
€ 22,95

Levering

  • Gratis verzending vanaf 17,50 *
  • Met iDEAL of achteraf betalen **
  • 30 dagen bedenktijd

Product­informatie

Auteur
Verschenen
20 oktober 2023
ISBN
9789493343108
Verkoopprijs
€ 22,95
Aantal pagina’s
314
Formaat
14x21,5cm
Afwerking
Paperback
* Bestellingen vanaf € 17,50 worden gratis verzonden. Over bestellingen onder de € 17,50 worden € 2,49 verzendkosten gerekend. Verzenden naar landen binnen de EU bedraagt € 10,00 per bestelling (buiten de EU verschilt het tarief per land).
** Voor betalen via iDEAL worden geen extra kosten in rekening gebracht.