Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

Fantoomzoon

Auteur(s): Ronald van den Broek Beoordeling:  
bekijk alle (1) reviews

Hoe los je een moord op als de dader geen motief lijkt te hebben?  

Op het plaatselijke kerkhof in Maastricht wordt een gewurgde puber aangetroffen. De CEO van een internationaal opererend bedrijf overlijdt tijdens een pikant  seksavontuurtje en de flamboyante ontwerper en creatief directeur van modehuis  MonPote  wordt geëlektrocuteerd tijdens een interview met een journalist.  

De Amsterdamse rechercheur  Irisa  Romijn krijgt de leiding over het onderzoek, maar ziet geen enkel verband tussen de moorden. Ondertussen wordt ze afgeleid door problemen met een starre officier van justitie en onrustige demonen uit haar eigen recente verleden.  

De klokt tikt genadeloos door terwijl de druk op  Irisa  en haar team om deze zaken op te lossen steeds verder toeneemt, want het volgende slachtoffer kan elk moment vallen…  

Na de met lovende kritieken ontvangen thriller  'Mijn Kartonnen Broer'  komt Ronald van den Broek met een nieuwe pageturner die nog spannender en angstaanjagender is.  

 

 

Reacties

Hannie van Grol (niet gecontroleerd)

5

Een knap staaltje psychologie in deze thriller

Rechercheur Irisa Romijn is voor een bepaalde tijd gedetacheerd in Maastricht. Ze heeft hiervoor gekozen om af te rekenen met de trauma’s uit haar verleden. Ze krijgt de leiding over een onderzoek naar een gewurgde puber. Zijn lichaam is gevonden op het kerkhof. Korte tijd later wordt de CEO van een groot bedrijf dood gevonden na een pikant seksavontuur. Beide zaken lijken niets met elkaar te maken te hebben, ze wijken ook totaal af in de manier waarop de moord gepleegd is. Weer een tijd later wordt de directeur van het modehuis MonPote geëlektrocuteerd tijdens een interview met een journalist.

Irisa heeft problemen met de officier van justitie die haar degradeert en iemand anders de leiding geeft in het onderzoek. Toch blijft ze stug volhouden om de moordenaar(s) op te sporen, mede omdat de dreiging voor een volgende moord niet onmogelijk lijkt. Langzaam maar zeker worden er verbanden ontdekt. Het verleden dat Irisa hier in Maastricht af wilde sluiten, komt akelig dichtbij. Op verschillende manieren wordt ze ermee geconfronteerd. Doordat ze zich vastbijt in deze zaken, komt ze meer dan eens in gevaarlijke situaties terecht. Met behulp van enkele collega’s dringt ze steeds verder door in de achtergronden en verbanden die de moorden samenbrengen.

De cover van Fantoomzoon roept al een mysterieuze sfeer op, die in het boek duidelijk tot zijn recht komt. Er spelen twee verhaallijnen door elkaar heen. Zeker in het begin is het verband tussen die twee ver te zoeken, maar uiteindelijk blijkt dat ze wel degelijk met elkaar te maken hebben en ontdek je hoe ingenieus het verhaal is opgebouwd. De moorden en het onderzoek ernaar spelen zich af in het heden, de andere lijn begint al in de jaren ‘70 van de vorige eeuw. Ieder hoofdstuk begint met de titel van een zeer toepasselijke songtekst. De titel Fantoomzoon is ook bijzonder goed gevonden en is, heel verrassend, van toepassing op meerdere situaties in het boek.

Van den Broek hanteert een prettig leesbare schrijfstijl, die samen met de goed opgebouwde spanning ervoor zorgt dat je door wilt blijven lezen om uiteindelijk uit te komen bij de originele en goed uitgewerkte plot. De karakters zijn goed uitgediept en ontwikkelen zich gedurende het verhaal. Er is sprake van een goed psychologisch inzicht wat het boek een extra dimensie geeft en het uittilt boven het gemiddelde genre thriller. Fantoomzoon is een aanrader voor diegenen die houden van een thriller waarin alles klopt, die qua spanning de aandacht gevangen houdt en psychologisch goed in elkaar zit. Leesplezier gegarandeerd!

Reactie schrijven

 

€21,95

Levering

Gratis verzending vanaf 17,50 *
Met iDEAL of achteraf betalen **
30 dagen bedenktijd

Productinformatie

Auteur

Ronald van den Broek

Verschenen

26-02-2021

ISBN

9789493059825

Verkoopprijs

21,95 euro

Aantal pagina's

362

Formaat

14x21.5 cm

Afwerking

Paperback

Misschien ook leuk om te lezen

Mijn kartonnen broer

Ronald van den Broek

€19,95

Varkensbloed in chocolade

Ronald van den Broek

€19,95

Beschermduivel

Ronald van den Broek

€18,95

Het verzwegen verbond

Ariën Knibbe

€21,95

* Bestellingen vanaf € 17,50 worden gratis verzonden. Over bestellingen onder de € 17,50 worden € 2,00 verzendkosten gerekend. Verzenden naar landen buiten Nederland bedraagt
€ 10,00 per bestelling.
** Voor een betaling via iDEAL worden geen kosten in rekening gebracht. Kiest u tijdens het bestelproces echter voor 'Achteraf betalen' dan worden er € 2,00 aan administratiekosten doorberekend.

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

1 week 11 uur geleden
'Draft' van gaat over het kwijtraken en terugvinden, van jezelf en elkaar. Over de grootste en de alle… https://t.co/ieQh1m8S4T
1 week 1 dag geleden
In deze roman overstroomt de Tiber, worden blauwe plekken bedekt en komt sla uit de jungle. Vandaag verschijnt het… https://t.co/SQ1iTTLgie
1 week 4 dagen geleden
RT : ‘De verkeerd vrouw’ van had vanaf de eerste pagina de aandacht van Saskia vast. Een verfrissend,… https://t.co/Rx4ZDDEM4b

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2021
website door: wemagine