Lieve kinderen

  • Lieve kinderen
€ 20,00

Levering

  • Gratis verzending vanaf 17,50 *
  • Met iDEAL of achteraf betalen **
  • 30 dagen bedenktijd

Lieve kinderen is een inspiratieboek, geschreven in romanvorm, voor mensen die antwoord zoeken op levensvragen. Een terminale oude man gaat in een lang schrijven aan zijn twee kinderen, die hij zijn halve leven niet heeft gesproken, in op hun breuk, de vrouwen in zijn leven, zijn uiterst succesvolle carrière in de luchtvaartindustrie, maar vooral op zijn Werdegang als mens en denker.

God is dood en de mensheid vertoont vaak schadelijk gedrag in de overtuiging juist te handelen. Centraal in dit boek staat het begrip uitsluiting, wat voor ons een natuurlijk mechanisme is en wat we heel goed kunnen legitimeren, ook al zijn de gevolgen catastrofaal. Gelukkig zijn er volop wonderen in de wereld die nopen tot bescheidenheid en dienstbaarheid. Alleen vanuit die grondhouding kunnen wij de samenleving rechtvaardiger en leefbaarder maken. Prominente thema's in Lieve kinderen zijn onder andere de destructieve hegemonie van het kapitalisme, dierenkwelling in de Oostvaardersplassen, splijtend nationalisme, abortus en eigentijdse spiritualiteit.

Reacties

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
€ 20,00

Levering

  • Gratis verzending vanaf 17,50 *
  • Met iDEAL of achteraf betalen **
  • 30 dagen bedenktijd

Product­informatie

Auteur
Verschenen
23 maart 2019
ISBN
9789493059436
Verkoopprijs
€ 20,00
Aantal pagina’s
124
Formaat
14 x 21,5 cm
Afwerking
Paperback
"
In het dagelijks leven is Hans Berens sociaal filosoof en werkt hij bij diverse media als journalist. Dit is ook merkbaar aan de pakkende en fijne schrijfstijl. Het is op bepaalde vlakken vol emotie en op andere vlakken, vooral de werkgerelateerde, zakelijk. Dit zorgt voor een balans in het verhaal die bijzonder is, maar ook rakend.
"
A van Steeg - Hebban.nl
"
Dat het boek ‘Lieve Kinderen’ desondanks een met hartstocht en heel veel flair geschreven werk is staat buiten kijf: een echte aanrader, zeker ook vanwege de zin “geef nooit op, er is altijd een oplossing en zelfs na een heftige tijd komt er altijd weer een periode waarin het leven goed te hanteren is’.
"
Han Borg - Blogspot
"
Lieve kinderen is een bijzonder boek dat blijft hangen. Er wordt tussen de regels zoveel meer gedeeld met de lezer dat het boek nog een tijdje in mijn hoofd bleef doorspelen.
"
In de Boekenkast
* Bestellingen vanaf € 17,50 worden gratis verzonden. Over bestellingen onder de € 17,50 worden € 2,49 verzendkosten gerekend. Verzenden naar landen binnen de EU bedraagt € 10,00 per bestelling (buiten de EU verschilt het tarief per land).
** Voor betalen via iDEAL worden geen extra kosten in rekening gebracht.