Petrichor Verhalen

  • Petrichor Verhalen
€ 12,50

Levering

  • Gratis verzending vanaf 17,50 *
  • Met iDEAL of achteraf betalen **
  • 30 dagen bedenktijd

"Als je alle kenmerken van Bas in ogenschouw nam, was hij de personificatie van middelmatigheid. Gaastra-jas, negen- tot-vijf kantoorbaan en bijbehorende lunchtrommel. Zelfs zijn slechte zicht kon je scharen onder diezelfde mediocriteit. Links min zes-en-een-half, rechts min zes. Was hij een rapportcijfer dan zou hij zich prima thuisvoelen in een zesjescultuur. Desondanks kriebelde het bij Bas. Hij wilde opvallen. Te beginnen bij zijn ogen. En dus werden ze gelaserd. Om er meteen een nieuwe, kekke garderobe bij aan te schaffen. Het pakte goed uit voor Bas. Althans in het begin, want middelmatigheid is een sluipmoordenaar. Zijn vrouw merkte op een dag op dat hij eens iets aan die koffieadem moest doen."
('Zesje' door Paul van Dijk)

Schrijverscollectief Petrichor bestaat uit Lotte Lentes (1990), Paul van Dijk (1976) en Marcel Wortel (1973). Sinds de lente van 2011 bundelen zij hun krachten en onder elkaars toeziend oog schrijven zij korte verhalen, soms absurd en geestig, soms beangstigend realistisch. De eerste bundel Verhalen is een ‘best of Petrichor’ van de afgelopen twee jaar, waarin een grote verscheidenheid aan stijlen en thema’s aan bod komt. Een bundel vol humor, bespiegelingen, platvloersheden en kleine observaties.

“Ruik je dat? Die geur van lichte rosé. Als een citronellakaars op tafel, het parfum van de langslopende vrouwen, als verse fruits de mer. Waar komt dat vandaan? Je houdt je ogen een beetje toegeknepen en je snuift. Alsof je drinkt door je neusgaten. Een geur om langzaam dronken van te raken. Je opent je ogen weer en kijkt rond. Je ziet de mensen gejaagd met aktetassen boven hun hoofd zich een heenkomen zoeken. Dan kijk je naar het zand en begrijp je het: daar zijn de kleine inslagkraters van de eerste regendruppels. Waterdamp kringelt omhoog en vertelt van deze verlossende regenbui. Eindelijk.”

Reacties

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
€ 12,50

Levering

  • Gratis verzending vanaf 17,50 *
  • Met iDEAL of achteraf betalen **
  • 30 dagen bedenktijd

Product­informatie

Auteur
Verschenen
april 2013
ISBN
978-94-917730-1-3
Verkoopprijs
€ 12,50
Aantal pagina’s
92
Formaat
12,5 x 20 cm (staand)
Afwerking
paperback
"
De bundel is zo lekker luchtig gebleven: de hoofdpersonen zijn onhandig en herkenbaar.
"
Vox Magazine
* Bestellingen vanaf € 17,50 worden gratis verzonden. Over bestellingen onder de € 17,50 worden € 2,49 verzendkosten gerekend. Verzenden naar landen binnen de EU bedraagt € 10,00 per bestelling (buiten de EU verschilt het tarief per land).
** Voor betalen via iDEAL worden geen extra kosten in rekening gebracht.