Tot aan de dood en terug

  • Tot aan de dood en terug
€ 20,95

Levering

  • Gratis verzending vanaf 17,50 *
  • Met iDEAL of achteraf betalen **
  • 30 dagen bedenktijd

In 'Tot aan de dood en terug' komt rouw in al haar vorm en woorden voorbij. 'Tot aan de dood en terug' gaat over het verliezen van een ander en jezelf: over het lijden en het vast willen blijven houden. Het kwijtraken, maar ook de weg (terug)vinden naar een leven zonder. Maar bovenal, over eindeloos liefhebben. Want uiteindelijk is rouw liefde die verder reikt dan het leven.  

Deze bundel bestaat uit korte gedichten en verhalen en kent geen hoofdstukken. Want rouw doorloopt geen fasen, rouw is geen afgebakend proces. In rouw loopt alles kriskras door elkaar heen. Eindeloos. En juist daar wil Kay van der Vleuten in deze bundel aandacht aan schenken, ruimte voor geven. Ademruimte. Want dat is wat we nodig hebben in een maatschappij waarin aan de dood en rouw zo’n kleine plek wordt gegeven.  

Rouwen is zoveel  

Houden van dat het  

Voor altijd pijn doet 

Reacties

19-12-2023 • 10:04 door micha@palmslag.nl

"Alle gedichten zijn wat mij betreft pareltjes en kunnen troost bieden in periodes van afscheid, rouw en verdriet. Zonder twijfel: poëzie van de bovenste plank! Speciaal vond ik dat Kay van der Vleuten in dit deel gouden tips geeft over wat een rouwende zeker nooit wil horen, laat staan wil zien. Daarnaast beschrijft ze wat bij een rouwend persoon hartverwarmend werkt. Het concept van dagliefboek vind ik heel bijzonder. Het is geen echt dagboek, maar toch kan de auteur vrij chronologisch haar verdriet, haar gevoelens en haar rouwbeleving kwijt. Alle gedichten zijn voor mij erg herkenbaar. Deze poëzie biedt troostende woorden voor iemand die rouwt, maar ook voor iemand die wil teruggrijpen naar wat er niet meer is en ook nooit meer terugkomt." - Recensie van Indeboekenkast, vijf sterren

19-12-2023 • 10:07 door micha@palmslag.nl

"Het lezen van een bundel over rouw is eigenlijk zowel mooi als pijnlijk tegelijk. Want de teksten zijn prachtig, maar komen ook enorm binnen. Voor een ieder die een rouwproces doormaakt zal dit boek een troost, herkenning en warme omhelzing zijn. De emoties die soms zo ongrijpbaar en complex zijn, worden heel krachtig en helder onder woorden gebracht. Tot aan de dood en terug is een troostrijk geheel van gedichten en gedachten. Het is klein én groots tegelijk, krachtig én kwetsbaar. Stuk voor stuk maken de gedichten veel indruk. Het ritme van de zinnen klopt en ook de titels die de inhoud in één woord samenvatten. Erg mooi gedaan. Dat geldt ook voor de vormgeving, want ook de kaft en de foto’s dragen bij aan dit mooie geheel." - Recensie van Stoerleesvoer, vijf sterren

 

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
€ 20,95

Levering

  • Gratis verzending vanaf 17,50 *
  • Met iDEAL of achteraf betalen **
  • 30 dagen bedenktijd

Product­informatie

Auteur
Verschenen
7 februari 2023
ISBN
9789493343214
Verkoopprijs
€ 20,95
Aantal pagina’s
168
Formaat
12,5 cm x 20 cm
Afwerking
Paperback
* Bestellingen vanaf € 17,50 worden gratis verzonden. Over bestellingen onder de € 17,50 worden € 2,49 verzendkosten gerekend. Verzenden naar landen binnen de EU bedraagt € 10,00 per bestelling (buiten de EU verschilt het tarief per land).
** Voor betalen via iDEAL worden geen extra kosten in rekening gebracht.