Bekijk hier alle boeken die bij Palmslag verschijnen
Op de pagina hierboven vindt je onze volledige catalogus. Alle fictieboeken, waaronder poëzie, thrillers en romans, maar ook non-fictieboeken over rouwverwerking, geschiedenis en ouderschap. Laat je verrassen door de bijzondere boeken die we uitgeven!
Palmslag is al sinds de oprichting in 2006 een zelfstandige en onafhankelijke algemene uitgeverij die zich met veel passie voor schrijven, lezen en boeken richt op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie. We ondersteunen beginnende en gevorderde auteurs tijdens het uitgeven van hun boek. Op die manier bieden we schrijvers en dichters – jong en oud – een podium in Nederland en België om hun talent te ontwikkelen en hun boeken te publiceren.
Jaarlijks geven we ongeveer 40 tot 45 (e-)boeken uit en we ontplooien activiteiten waar lezers en boekliefhebbers plezier aan beleven of die tot nadenken stemmen. We doen dit met een compact, ervaren en hecht team. Samen met onze auteurs hebben we onze vaste plek in de boekenmarkt meer dan verdiend!

'Weet je nog, alles?' van Jesse Laport
In Weet je nog, alles? waagt Jesse Laport herhaaldelijk de poging om te conserveren hoe de dingen zijn geweest. Hij gaat terug naar zijn jeugd; herbeleeft de liefde, en leest af aan de tuin hoe de dingen voorbijgaan.
In alles zit een herinnering, een gemis en een wens: in zijn ouders, een kraai, een vleermuis, in een taal, een onuitwisbare grasvlek, en in het grootste bad ter wereld. Onvermijdelijk komt de lezer onder ogen hoe wat vergaan is niet terugkomt, en hoe die herinneringen misschien niet zo rooskleurig waren als ze leken.
Weet je nog, alles? is een breekbare bundel waar nostalgie, vergeten luchtkastelen en raad voor de omgang hiermee elkaar tegemoetkomen.

'Tussen hemelse momenten en helse fragmenten' van Elena Kock
'Tussen hemelse momenten en helse fragmenten' is de debuutbundel van @vertel.eens.el – oftewel Elena Kock. Het album bevat 109 korte gedichten over het leven, liefde, de zoektocht naar zelfacceptatie, verlies, vergeving, weerzien en geluk.
Op poëtische wijze neemt ze je mee langs uiteenlopende gedachten, gevoelens en vragen. De kwetsbare onderwerpen nodigen je uit om anders naar jezelf en de wereld om je heen te kijken. Lees mee over het onstuimige leven, met al haar schoonheden, imperfecties en kwetsbaarheden. We hebben zoveel meer met elkaar gemeen dan we denken. Misschien voelt het soms zo, maar je bent nooit alleen.

'En ze leefden...' van Edith Walraven
Hoe leef je als individu je eigen leven en ervaar je regelmatig innerlijk geluk, liefde en rust, met je voetjes op de grond, ondanks dat je in een wereld leeft die je soms de pet te boven gaat?
Dit doeboek helpt je spelenderwijs een positieve en bewuste koers te varen in jouw leven. Op verhalende en veelal luchtige wijze krijg je uitleg over hechting, hoe je patronen duurzaam doorbreekt en gezonde nieuwe patronen ontwikkelt.
Je gaat je eigen hechtingsgeschiedenis beter begrijpen en door het doen van acht opdrachten maak je jouw leven wat lichter. Het boek is zowel individueel te gebruiken alsook in relaties en is bedoeld voor een breed publiek. Uitgangspunt is dat ieder mens ook maar gewoon mens is en dat we vooral willen kijken naar mogelijkheden.

'Jij bent jij' van Bij Mar
In de wereld die altijd doorgaat, waar we rennen en vliegen van afspraak naar afspraak, waar we onszelf veel druk opleggen en waar we dagelijks een hoop to do’s afvinken, is het goed om soms even stil te staan. Even de tijd te nemen voor jezelf. Even bewust zijn in het moment en beseffen wat er allemaal is en wat je al hebt. We zijn geneigd te kijken naar wat er niet is, naar wat er mist en we kijken te vaak naar anderen en daarmee doen we onszelf tekort. Jij bent jij. Met je eigen talent.
Jij bent jij staat vol met rake gedichten. Een bundel voor dagelijkse inspiratie, herkenbaarheid en houvast. De titel van de bundel is een rode draad door de gedichten van Bij Mar. Jij bent Jij en dat mag je altijd zijn. Jij bent jij is een cadeau voor jezelf of om te geven. Schrijf er een persoonlijke boodschap in zodat het voor altijd dierbaar blijft voor iemand.

'Piep en Polleke' van Belinda Kampf
Piep de muis woont onder de boerderij, waar het altijd een gezellige en vrolijke boel is. Alle dieren hebben het er reuze naar hun zin. Behalve Piep. Het lukt haar maar niet om vriendjes met de anderen te worden. Tot overmaat van ramp stort ook nog eens haar huisje in. Komt het nog wel goed met Piep?

'Weg zal je nooit zijn' van Michelle Voesen
Wanneer je iemand voor altijd moet missen, snijdt het verdriet dwars door je hart. Een verdriet dat nooit meer overgaat en een deel wordt van je leven. Een verdriet dat anderen misschien niet helemaal begrijpen en daardoor erg eenzaam kan voelen.
In elke fase van dat verdriet ervaar je andere emoties, maar vooral véél emoties. Laat de warme woorden in deze bundel een dekentje van troost leggen over al die emoties. Want die mogen er gewoon zijn.

'Als een vaas zonder bloemen' van Peter Nelissen
Zo wandel je tijdens een mooie zomer in het voetspoor van pelgrims op de Camino in Frankrijk en zo ontwaak je, na vanachter geschept te zijn door een auto, een paar dagen later uit een coma. In ‘Als een vaas zonder bloemen’ kondigt Peter aan dat hij niet van plan is om het alleen maar te hebben over het ongeluk en de nasleep ervan.

‘CatGirl’ van Monique Wierda
Zorg dat je om acht uur in het hotel aanwezig bent. De keycard ligt bij de receptie voor je klaar onder de naam Cat. Je kleedt je helemaal uit. Je doucht en wast je grondig, je poetst je tanden, je zorgt dat je nagels kort zijn en dat je pik schoongewassen en geschoren is. Daarna kies je een van de maskers uit. Vervolgens ga je volledig naakt op de stoel in de hoek van de kamer klaarzitten, met je gezicht naar het raam en je rug naar de deur gekeerd. Je blijft daar net zolang zitten, totdat ik arriveer en het initiatief neem. Ik eis dat er tijdens onze date niet gesproken wordt en het masker de hele tijd opblijft. Zit je niet op tijd klaar, heb je je masker niet opgedaan of iets niet gedaan wat ik je verder gevraagd heb, dan ga ik zonder discussie weg.

‘Nergens is al ver' van Naomi Madern
Nergens is al ver' daagt je uit om verder te kijken dan het voor de hand liggende, om je blikveld te verruimen en jezelf onder de loep te nemen. De bundel nodigt uit tot voelen, denken en twijfelen. Soms scherp en confronterend, dan weer licht en speels – maar altijd gericht op jou. Want pas wanneer jij leest, krijgen de woorden betekenis.

'Verstilde verte' van Gert Lubberts
Het woordpaar verstilde verte, de titel van dit boekje (de derde in een reeks), zou het beeld kunnen oproepen van een idyllische plek. Maar dat is hier niet aan de orde. Er gaat iets schuil achter die woorden, dat pijnlijk is en schuurt, veroorzaakt door de Alzheimer.
Wanneer zij (bij wie die ziekte zich inmiddels in de laatste fase bevindt) en hij (haar echtgenoot en schrijver van dit boekje) elkaar fysiek heel nabij zijn, is er toch dikwijls afstand. Ondanks zijn lieve woorden en strelende handen, geeft ze dan niet thuis, ingekeerd als ze is in zichzelf. Stil en ver weg. Een verstilde verte. Steeds vaker dan voorheen, maar gelukkig nog niet altijd. Nog pakt ze onverwacht zijn hand, lichten haar ogen op terwijl ze glimlachend naar hem kijkt en beroeren haar lippen de zijne.

'Verdwijnende silhouetten' van Greta Pauw
Auteur Greta Pauw gaat in haar boek 'Verdwijnende silhouetten' in op het verhaal van drie generaties op een boerderij, die ieder op hun eigen manier strijden voor het voortbestaan van hun boerenbedrijf. De uitgewerkte karakters en verhaallijnen komen aan het eind van het verhaal samen: informatie over dieren, milieu(eisen) en natuur, de verschillende invalshoeken en visies over het runnen van een boerderij en natuurlijk het leven en dynamiek van een boerengezin en de dieren die erbij horen.
Ben je nieuwsgierig naar hoe het moderne boerengezin reilt en zeilt? Of houd je van populaire tv-series waarin het boerenleven en de thema's die Greta beschrijft in haar verhaal ook aan bod komen, dan is 'Verdwijnende silhouetten' een echte aanrader!

‘Niemand sterft alleen’ van Niek Hendriks
‘Niemand sterft alleen’ is de neerslag van een strijd op leven en dood van een geliefde die zich zevenentwintig jaar lang heeft voltrokken, totdat ook het allerlaatste jaar zich aan kwam dienen, waarin haar voortijdig eind werd aangekondigd. Deze bundel is een eerbetoon aan Jeanettes leven: iedereen met wie de schrijver voor, tijdens en natuurlijk na Jeanettes dood te maken heeft gekregen, krijgt een plekje in het boek: al dan niet gestorven, meer of minder behulpzame familieleden van weerszijden, hulpverleners, een tweetal vijanden die Jeanettes voordat het haar tijd was in de dood heenzonden, ze komen allemaal aan de beurt, in deze liefdevolle, soms ook harde dichtvorm. Mogen deze gedichten troost bieden aan diegenen die in een identiek proces van steeds een beetje sneller, steeds een beetje vaker afscheid moeten nemen van een dierbaar iemand hebben meegemaakt.
