Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

Pulang: Sambal Goreng aan het Zuiderstrand

Pulang: Sambal Goreng aan het Zuiderstrand

09 oktober 2018

Op zaterdag 20 oktober verschijnt Pulang, waarin dichter, schrijver en songwriter Petanak voor het eerst zijn gedichten bundelt. Petanak publiceerde de afgelopen jaren al meerdere gedichten en ook werd een deel van zijn werk in de publieke ruimte tentoongesteld. In Pulang volgt de dichter de voetstappen van zijn vader: van het toenmalig Nederlands-Indonesië naar Nederland. 

Pulang is een woord uit de Indonesische taal en betekent ‘naar huis gaan’. In eerste instantie volgt de dichter in deze bundel de voetstappen van zijn vader tijdens diens gedwongen vertrek uit het toenmalige Nederlands-Indië: zijn verhalen, zijn strubbelingen en zijn niet aflatende gevecht om een rechtmatige plek in de Nederlandse samenleving van de vijftiger jaren te verwerven. Maar al spoedig erft de zoon de strubbelingen van zijn vader, want nog steeds zijn ze ongewilde landgenoten. Het pad wordt vervolgd, maar thuis blijkt niet zo eenvoudig te vinden.

Sporen in de sneeuw: het slotdeel in de historische reeks ‘Tussen de rendieren geboren’

Sporen in de sneeuw: het slotdeel in de historische reeks ‘Tussen de rendieren geboren’

09 oktober 2018

Op vrijdag 19 oktober brengt Uitgeverij Palmslag het slotdeel in de historische reeks Tussen de rendieren geboren van Lillian van Bael uit. Sporen in de sneeuw is het lang verwachte vervolg op De vlucht (deel 1) en De tweeling (deel 2). Sporen in de sneeuw brengt de lezer terug naar het leven van de Sámi na de Grote Noordse Oorlog. Lillian kwam in contact met de Sámi tijdens haar tijd in Noorwegen. Ze raakte zo geboeid, dat ze zich na haar pensionering verder in deze bevolkingsgroep ging verdiepen. Hierdoor kwam ze steeds meer te weten over de bijzondere leefwijze van de Sámi.

Over het boek

Kinderboekenweek: interview met Minke Hazewindus

Kinderboekenweek: interview met Minke Hazewindus

03 oktober 2018

De Kinderboekenweek is vandaag begonnen! Kinderen krijgen dit jaar alles te lezen over vriendschap, het thema van dit jaar. Leuk voor kinderen, maar hoe is het om een kinderboek te schrijven? Wij vroegen het aan Minke Hazewindus, die bij ons De Weetjevogel uitbracht. Wat vond zij vroeger een mooi boek? En waar let je op bij het schrijven van een kinderboek?

Wilde je als kind al boeken schrijven? Zo nee, wat wilde je dan worden?

Uitslag vorige peiling: ‘Ook ik heb een kast vol ongelezen boeken’ + nieuwe peiling!

Uitslag vorige peiling: ‘Ook ik heb een kast vol ongelezen boeken’ + nieuwe peiling!

02 oktober 2018

Op onze vorige stelling 'Ook ik heb een kast vol ongelezen boeken' kwam een overtuigend antwoord: eens, maar ik lees graag op vakantie. In totaal stemden 60 mensen, waarvan 21 stemmers (35%) het liefst op vakantie een boek lezen.

Inmiddels heeft Uitgeverij Palmslag ook een nieuwe stelling bedacht, namelijk:

‘Als een boek niet aan mijn verwachtingen voldoet, lees ik hem toch uit.’

Nieuwsbrief: 

Afgelopen maand hebben we niet stilgezeten. In september verschenen er maar liefst twee boeken bij Uitgeverij Palmslag. Eerder besproken we al het kinderboek Doris Dorpsuil van Bo Sijpkes. Inmiddels hebben we over dit boek al lovende recensies mogen ontvangen en hier zijn we heel erg blij mee!

Op zaterdag 29 september verscheen De nacht van de blauwe eekhoorns van Leo de Jong. Auteur Leo de Jong vertelt in deze debuutroman over seks, eenzaamheid en het noodlot, vol symboliek en humor. Het contact tussen hoofdpersonage John en de twee KLM-stewardessen Sabine en Saskia, waarbij prikkelende en expliciete erotiek niet wordt geschuwd, heeft een einde dat je raakt. Zowel Doris Dorpsuil, als De nacht van de blauwe eekhoorns zijn via de website te bestellen.

In oktober trappen we af met Vlinder van Merel van der Lande. Het boek werd afgelopen najaar succesvol gecrowdfund op Palmslag haar crowdfundingsplatform Slagboom. Vlinder is het waargebeurde verhaal over Merel haar zoektocht naar geluk, die maar liefst vijf jaar duurde. In het boek worden gevoelens van angst, eenzaamheid en depressie gedeeld over de reis die ze doormaakte. Deze reis leverde waardevolle levenslessen op. Levenslessen die ze met de rest van de wereld wilde delen. Vlinder verschijnt zaterdag 6 oktober, maar is nu al te reserveren via de website!

Onlangs verschenen er ook twee nieuwe projecten op Slagboom. Het eerste Slagboomproject is geen onbekende. Eerder schreven we al over Jireël Verhage, onze schrijver in Gent. Jireël zijn verhaal is gebaseerd op zijn vrijwilligerswerk in Kameroen. Vaak wordt vrijwilligerswerk als iets positiefs gezien, maar wanneer hij de afgelopen jaren in contact kwam met mensen die ook vrijwilligerswerk hadden gedaan, zaten ook deze verhalen vol met vraagtekens. Met zijn boek Was het gras maar groen probeert hij een andere inkijk op vrijwilligerswerk te geven.

Het tweede Slagboomproject is Fluistering van Lien van Horen. Lien reist regelmatig af naar Italië. En terecht: Italië is een heerlijk land. Toch is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Op dit moment spelen er namelijk ook heftige politieke kwesties. Deze kwesties vormden voor Lien de inspiratie voor haar boek Fluistering. Inmiddels zijn de eerste donaties binnen, maar de boeken kunnen nog alle steun gebruiken.  Wil je de boeken een handje helpen of ben je gewoon nieuwsgierig? Neem dan een kijkje op de crowdfundpagina van Slagboom. 

Tot slot schreef onze schrijver Huig de Groot de column Nomadisch verlangen. Eerder dit jaar verscheen bij ons het Nomadologisch Manifest van Huig de Groot. Sindsdien heeft Huig niet stil gezeten, maar is hij nog steeds dagelijks betrokken bij het uitdragen van zijn visie op de relatie tussen mens en natuur. De column is te lezen via de website.

Heb je al je stem uitgebracht op de nieuwe peiling? Het gaat om de volgende stelling:

“Als een boek niet aan mijn verwachtingen voldoet, lees ik hem toch uit.”

Laat je stem horen! 

En de nieuwsbriefwinnaar is...
Meld je je aan voor de nieuwsbrief van Uitgeverij Palmslag, dan maak je kans op een boek dat bij ons is uitgegeven. Dit keer is de winnaar Roel Hop! Binnenkort kan Roel een exemplaar van De nacht van de blauwe eekhoorns op de mat verwachten. Gefeliciteerd!

Social media
Palmslag is ook te volgen op social media! Je kunt ons vinden op FacebookTwitter en Instagram.

Maurice van Dijk

Column: nomadisch verlangen

Column: nomadisch verlangen

02 oktober 2018

Eerder dit jaar verscheen bij ons het Nomadologisch Manifest van Huig de Groot. Sindsdien heeft Huig niet stil gezeten, maar is hij nog steeds dagelijks betrokken bij het uitdragen van zijn visie op de relatie tussen mens en natuur.

Hij schreef een column voor ons over wat hij precies bedoelt - en niet bedoelt - met het begrip 'nomadisch verlangen'. Hieronder een deel van zijn column.

Op twaalf augustus kwam ik vanuit mijn vakantiebestemming aan op Schiphol. Ik droeg mijn favoriete t-shirt; Hike the World staat er met grote letters op. Alsof ik iedereen oproep om op reis te gaan! Vanaf m’n dertigste heb ik vijftien jaar over de wereld gezworven. Ik heb gewerkt, gewoond en lange reizen gemaakt in veel verschillende landen. Het zwerven gaf mij een intens gevoel van vrijheid. Ik was maanden onderweg, koos mijn eigen routes en reisde in mijn eigen tempo verlangens achterna.

Of weet je alles al

Of weet je alles al

Hetty ten Holt schreef de gedichten uit deze bundel na het plotselinge overlijden van haar moeder. In heldere taal beschrijft ze het gat dat dit verlies sloeg en de rouw die volgde. Nauwgezet onderzoekt ze haar gevoelens en beleving tot op het bot en toont ze dan in zorgvuldig gekozen woorden. Zo schept zij een lichte ruimte voor verlies en rouw, waarin plaats is voor diep gemis en voor de mooie momenten die daar ook bij horen.

Verwacht

Maandag 19 november 2018

Reserveer

Levering

Gratis verzending vanaf 17,50 *
Met iDEAL of achteraf betalen **
30 dagen bedenktijd

Productinformatie

Auteur

Hetty ten Holt

Verschenen

Verwacht 19 november 2018

ISBN

9789493059009

Verkoopprijs

21,95 euro

Aantal pagina's

120

Formaat

12,50 cm x 20,00 cm

Afwerking

hardcover (luxe linnen band) met stofomslag

Misschien ook leuk om te lezen

Gastvrij Organiseren

Hetty ten Holt

€19,95

Het bekende weg

Merel Morre

€15,00

Over Leven

Tanja Helderman

€15,00

Leven naar de dood

Rian Krijger

€12,50

* Bestellingen vanaf € 17,50 worden gratis verzonden. Over bestellingen onder de € 17,50 worden € 1,50 verzendkosten gerekend. Verzenden naar landen buiten Nederland bedraagt
€ 10,00 per bestelling.
** Voor iDEAL worden geen extra kosten in rekening gebracht. Kiest u tijdens het bestelproces echter voor 'Achteraf betalen' dan worden er € 1,50 aan extra kosten doorberekend.

In de baas zijn tijd: commentaar op het nieuws, maar dan lang houdbaar

In de baas zijn tijd: commentaar op het nieuws, maar dan lang houdbaar

01 oktober 2018

Altijd minstens één zin die blijft hangen: elke column van Willem van Reijendam stemt tot nadenken. In In de baas zijn tijd bundelt de journalist en tekstschrijver zijn commentaar op het nieuws dat toch lang houdbaar blijft. De columnbundel verschijnt zaterdag 13 oktober bij Uitgeverij Palmslag.

‘Leven is duur, maar doodgaan mag er ook wezen.’ ‘De overheid is banger ergens de schuld van te krijgen dan er de schuld van te zijn.’ ‘Elektrisch rijden is voor een beetje man zoiets als zittend plassen.’ ‘Het adagium “If it ain’t broke, don’t fix it” is nooit erg besteed geweest aan managers.’

Nomadisch verlangen

Nomadisch verlangen

29 september 2018

Op twaalf augustus kwam ik vanuit mijn vakantiebestemming aan op Schiphol. Ik droeg mijn favoriete t-shirt; Hike the World staat er met grote letters op. Alsof ik iedereen oproep om op reis te gaan! Vanaf m’n dertigste heb ik vijftien jaar over de wereld gezworven. Ik heb gewerkt, gewoond en lange reizen gemaakt in veel verschillende landen. Het zwerven gaf mij een intens gevoel van vrijheid. Ik was maanden onderweg, koos mijn eigen routes en reisde in mijn eigen tempo verlangens achterna. Naar verschillende landschappen en andere culturen, om overal de natuur op te zoeken: jungles, woestijnen, vulkanen, vogels en zoveel kusten, waar golven zich op hoge kliffen stukslaan.

Elk jaar overspoelen miljoenen toeristen Barcelona, Rome, Venetië en andere grote steden in de wereld. Ook Amsterdam, waar het massatoerisme ten koste gaat van het woon- en leefgenot van de 90.000 mensen die in het centrum wonen. In IJsland kwamen in 2017 zeven keer zoveel toeristen op bezoek dan dat er inwoners zijn. De immens indrukwekkende IJslandse natuur staat door al dat toerisme onder druk, zoals ook de natuur op veel andere plekken op de wereld: op de Galapagoseilanden en bij Machu Picchu in Peru. In Nepal is het file lopen op de verschillende Himalaya tracks. 

Als een boek niet aan mijn verwachtingen voldoet, lees ik hem toch uit

Als een boek niet aan mijn verwachtingen voldoet, lees ik hem toch uit

Met het lezen van boeken schiet je niet altijd raak: soms spreekt een schrijfstijl je niet aan, andere keren vind je het plot flinterdun. Verhalen zijn niet voor iedereen altijd even goed uitgewerkt, origineel of goed geschreven.  Wat doe je als een boek je toch niet aan blijkt te spreken? Is een literaire miskoop einde verhaal, of blijf je toch verder lezen? Uitgeverij Palmslag is benieuwd en bedacht daarom de volgende stelling: 

26 september 2018

Als een boek niet aan mijn verwachtingen voldoet, lees ik hem toch uit

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag. Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

16 uur 10 min geleden
Afgelopen zomer verscheen ‘Scherven hebben geluk’ van Harm Stapert. Met Harm zijn bijzondere kijk op het leven maak… https://t.co/9mNyfpWv9h
1 dag 16 uur geleden
Onze is genomineerd voor de : een lijst met daarop 400 inspirerende vrouwen die uitblinken… https://t.co/3atqsgGow5
2 dagen 12 uur geleden
'De nacht van de blauwe eekhoorns', de debuutroman van Leo A. A. de Jong over seks, eenzaamheid en het noodlot, hee… https://t.co/mSL5ly9hpp

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

06 218 263 97
Contact van maandag t/m donderdag tussen
9.00 en 16.30 uur


Mailen kan natuurlijk altijd!

Volg ons hier:

2018
website door: wemagine