Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

Terugblik voorjaar + zomer 2018

18 juli 2018

Nu de vakantieperiode is aangebroken, is het tijd om terug te blikken op alle boeken die we in de eerste helft van 2018 gepubliceerd hebben. Van literaire novelle tot spitsvondige poëzie en van roadnovel tot een relaas over online shaming: de boeken van afgelopen voorjaar en zomer waren weer zeer verrassend en divers. Wat voor boeken heeft Palmslag dit half jaar gepubliceerd - en wat behelzen ze? 

Februari

Het goede van het kwaad, een literaire novelle met thrillerelementen. Bij de hoofdpersoon, een officier van justitie, groeit de obsessie om zijn vrouw te doden. Zijn verleidelijke, geraffineerde minnares Lidy geeft subtiele hints die het duistere denkproces van de hoofdpersoon versterkt. Een boek vol liefde, seks, walging en haat in de sinistere wereld van het euro-establishment.

Maart

Biernotities, een onmiskenbaar kleinood voor bierliefhebbers. Verzamel je proefbevindingen - een handig geheugensteuntje voor de volgende keer dat je het bier onder ogen krijgt. Ben je bierliefhebber? Dan is dit handige en compacte bierproefnotitieboekje onmisbaar. Ben je geen bierliefhebber? Dan is dit hét sympathieke cadeautje waar je naar zocht voor je vrienden, familie of collega's. 

Nomadologisch Manifest, een betogend essay dat de mens in relatie tot de natuur in een nomadisch perspectief zet. Een oproep om de kracht van verandering nomadisch en cyclisch te duiden. Een actueel en belangrijk thema, wat ook naar voren kwam in de drukbezochte boekpresentatie.  

April

Het bekende weg is een dichtbundel over afscheid, geschreven door Merel Morre, de voormalig stadsdichter van Eindhoven. Het bekende weg is alweer haar vierde bundel bij uitgeverij Palmslag. Haar spitsvondige en toegankelijke gedichten waren eerder te lezen in Met mijn ogen dicht ik alles heel (2013), Een bundel geluk (2015) en Dons op mijn tanden (2015). 

Mei

De grens voorbij, een grimmig eigentijds verhaal over wanhoop en radicalisatie op eigen bodem. Een thema dat vandaag de dag wereldwijd nog steeds veel aandacht vraagt. De debuutroman van Bastiaan Mellink, die in de gezondheids- en verslavingszorg werkt. Hier begeleidt hij mensen met complexe problematiek.

Voorbij de kunst, een boek over de kunstbeleving in het onderwijs - en het belang van kijkonderwijs. In het boek beschrijven de auteurs de achtergrond en beoogde doelen van drie verfrissende, hedendaagse leermethoden: Art Based Learning, Visible Thinking en Visual Thinking Strategies. 

Juni

Vol van Maan is een tragikomedische roadnovel over 'a man and his journey'. De auteur Sandra Bernart publiceerde eerder haar onvolprezen debuut Ik zag Menno bij Palmslag. Het licht absurde en bevrijdende Vol van Maan gaat over het voldoen aan andermans verwachtingen, met angst als katalysator en leugens als smeerolie. En een hond. 

Niet van iedereen, een waargebeurd, taboedoorbrekend verhaal over online shaming waarvoor Peter R. de Vries het voorwoord schreef. Het boek stond de laatste tijd veel in de publiciteit: onder andere LindaNIEUWS, RTL Boulevard en NRC besteedden aandacht aan het verhaal van auteur Nikki Lee Janssen. Nikki’s verhaal kreeg ook politieke aandacht: het eerste officiële exemplaar van Niet van iedereen overhandigde ze aan Sander Dekker, minister voor Rechtsbescherming.

Liefde in Lissabon is een psychologische roman waarin stapsgewijs wordt verteld over een aangrijpend familiemysterie, dat ooit begon met een prille verliefdheid tussen een Nederlandse en een Portugees. Het boek zit vol rake typeringen, bijzondere personages en een schokkende onthulling. Het boek, Chris' vierde bij Palmslag, zal helaas zijn laatste zijn; tot ons verdriet overleed hij vorige maand na een kort ziekbed.

De Tuinen van Ginder, Achter de Poort van Verre is het tweede deel van een hartveroverend avontuur vol taalgrapjes en natuurfeitjes. Auteur Rieks Veenker was met zijn eerste deel van De Tuinen van Ginder winnaar van de PZC publieksprijs 2016. Het tweede deel gaat onder andere over vriendschap, wat aansluit op het thema van de Kinderboekenweek 2018. 

Juli

Scherven hebben geluk is een bundel van negentien intrigerende verhalen die op verschillende manieren over het wezen van de mens gaan. Hoe voelt en gedraagt hij zich? Kun je leren leven of rotzooien we maar gewoon wat aan? Van Stapert verschenen eerdere gedichten en korte verhalen in Nederlandse en Vlaamse literaire tijdschriften. 

De boeken van de tweede helft van 2018 zijn inmiddels ook al bekend en opgenomen in onze nieuwe brochure. Wilt u weten welke boeken dit zijn? Lees dan de brochure van het najaar + winter 2018

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Een boek uitgeven?

U kunt zowel als beginnend/ervaren schrijver of als organisatie bij Palmslag terecht voor uw (e-)boekwensen.

Lees meer over uitgeven bij Palmslag

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

22 uur 25 min geleden
🖋 Heb jij onze peiling al gezien? Breng nu je stem uit via onderstaande link (wij zijn heel benieuwd!):… https://t.co/mfOtMgFKea
2 dagen 22 uur geleden
RT : https://t.co/NpR1b8FgTX Deze week Aad Goedhart op de thee
2 dagen 23 uur geleden
4 sterren voor 'Fluistering' van ⭐️⭐️⭐️⭐️ Christine van In de Boekenkast las het boek en was erg entho… https://t.co/rM3Ku8MfgP

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

06 218 263 97
Contact van maandag t/m donderdag tussen
9.00 en 16.30 uur


Mailen kan natuurlijk altijd!

Volg ons hier:

2019
website door: wemagine