Achter het masker

  • Achter het masker
€ 20,95

Levering

  • Gratis verzending vanaf 17,50 *
  • Met iDEAL of achteraf betalen **
  • 30 dagen bedenktijd

Dave groeit op als een vrolijke, ondeugende jongen. Iedereen wil bij hem in de buurt zijn. Als hij er is, is het altijd leuk. In zijn hoofd heeft hij geen spastische cerebrale parese en zit hij ook niet in een rolstoel. Dave wil geen voorgeprogrammeerd leven met een beperking, hij wil zijn eigen keuzes maken. Als hij Winnie ontmoet, lijkt dat leven binnen handbereik. Zij heeft een gezond lichaam en kan zijn armen en benen zijn. Eindelijk echte privacy, geen vreemde handen meer op zijn lichaam én… liefde! Dave is nog nooit zo gelukkig geweest. Als dit kan, dan kan alles. 

Als de relatie uitgaat, stort zijn wereld in. Hij raakt gedesillusioneerd en zijn belangrijkste bezit laat hem in de steek: zijn sterke geest. Hij ontwikkelt een angststoornis, durft niet meer alleen naar buiten en raakt ernstig depressief. Wat hij ook doet: de storm in zijn hoofd gaat niet liggen en de wereld om hem heen wordt kleiner en kleiner. Op een dag leest hij over Sterre, die ook droomde over kunnen lopen en een hoofd zonder onrust: ze stuurde haar rolstoel de Maas in.

'Achter het masker' is de indringende autobiografie van Dave Lenaards (1982), geboren met een lichamelijke handicap. Door het delen van zijn verhaal, hoopt hij het taboe weg te halen rondom ‘gehandicapten’ en depressiviteit. 

Reacties

11-06-2022 • 21:32 door Jolanda van Alphen

Heee Dave
Wow dien eige book , hub inkiek sl gelaeze en jao ich wil de rest aug laeze . Succes mit de verkaup ban dien book . Topper 👍
Grtjs Jolanda xxx

15-06-2022 • 22:05 door Amanda

Lieve Dave, ik heb altijd genoten van je aanwezigheid, je gezelligheid en je humor. Samen verstoppertje spelen, trefbal doen en ijsjes halen. Je schreef ooit in mijn vriendenboekje bij " grootste wens": kunnen lopen. Het ontroerde me toen al, en nu nog meer, dat er achter je masker zoveel verdriet en boosheid zit. Ik denk dat je voor velen nog veel kan gaan betekenen en hoop dat je dat in gaat zien. Ik heb je boek in 1 ruk uitgelezen, het is grappig, ontroerend en bijzonder. Liefs Amanda

16-06-2022 • 16:06 door Anoniem

Ik heb zelf ook CP. Ik vond het erg herkenbaar. De schrijfstijl vind ik erg leuk en prettig. Ik had het boek zo uit!

20-06-2022 • 12:41 door Karin Traets

Super mooi boek! Makkelijk te lezen! Je krijgt echt een kijkje achter het masker, dingen waar wij valide personen nooit over nadenken en stil bij staan. Echt vanuit het hart geschreven heel open en eerlijk! Echt een aanrader!

09-07-2022 • 00:12 door Emmely

Het boek heeft me persoonlijk erg geraakt. Het is een verhaal dat laat zien dat niets vanzelfsprekend is. Dingen waar de meeste mensen niet eens bij stilstaan of na denken is voor een ander niet bereikbaar of een hele struggle. Het is een boek over de harde werkelijkheid en daardoor juist inspirerend.

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
€ 20,95

Levering

  • Gratis verzending vanaf 17,50 *
  • Met iDEAL of achteraf betalen **
  • 30 dagen bedenktijd

Product­informatie

Auteur
Verschenen
13-06-2022
ISBN
9789493245440
Verkoopprijs
€ 20,95
Aantal pagina’s
136
Formaat
12,5x20
Afwerking
Paperback
"
Even stil was ik ervan toen ik het boek uit had. Eigenlijk niet even, maar een tijdje. Hoe vaak krijg je nou de kans om zo in iemands hoofd te mogen kruipen? In ‘Achter het masker’ geeft Davy een bijzonder diepe, maar harde realistische inkijk in zijn leven. Gevuld met ultiem gelukkige momenten, maar ook de soms sombere realiteit met herkenbare grapjes wanneer het even moeilijk is. We horen vaak die ene gewenste gepolijste kant, maar dit is nou echt het hele verhaal. Dit boek is voor iedereen die benieuwd is naar hoe je met uitdagingen om kunt gaan en wat het met je kan doen.
"
Jurre Geluk – presentator van o.a. Je zal het maar hebben (BNN\VARA)
* Bestellingen vanaf € 17,50 worden gratis verzonden. Over bestellingen onder de € 17,50 worden € 2,49 verzendkosten gerekend. Verzenden naar landen binnen de EU bedraagt € 10,00 per bestelling (buiten de EU verschilt het tarief per land).
** Voor betalen via iDEAL worden geen extra kosten in rekening gebracht.