De insteek

  • De insteek
€ 15,95

Levering

  • Gratis verzending vanaf 17,50 *
  • Met iDEAL of achteraf betalen **
  • 30 dagen bedenktijd

"Ik ben een man die zijn leven leeft door in en uit te ademen en te werken in een doe-het-zelfzaak. Ik heb minachting voor de wereld en de mensen die erop leven. Ik maak kruiswoordraadsels, en sinds kort sudoku’s, kijk tv en hou van Dr. Phil en natuurdocumentaires, vooral wanneer daarin dieren elkaar afmaken. Verder heb ik geen hobby’s. ’s Avonds in bed fantaseer ik over een onbewoond eiland, en zo af en toe over het plegen van de perfecte moord. Die pleeg je door zomaar iemand, op zomaar een plek, op zomaar een moment, om te brengen. Geen plan, geen motief, je zakt door je knieën wanneer je het slachtoffer in de rug steekt. De moord gebeurt natuurlijk met een mes. Iedereen heeft een mes."

Hoofdpersoon P. is een wat onaangepaste, zonderlinge figuur die niet veel opheeft met zijn omgeving en de mensheid in het algemeen. Over zijn leven zou je in eerste instantie niet zeggen dat er een even spannende als hilarische thriller over geschreven kan worden: overdag werkt hij in een doe-het-zelfzaak en 's nachts koestert hij - uit pure verveling - een moordwens. Wanneer twee vrouwen zijn leven binnenstappen lijkt de onhandige interactie met hen hem af te leiden van het pad de perfecte moord te plegen. Maar is dat ook zo?

Auteur Serge Pils houdt je een confronterende spiegel voor en schuwt geen enkel stijlmiddel om de bevreemding zo groot mogelijk te maken. Want een perfecte moord: fantaseren we daar niet stiekem allemaal weleens over? De insteek is een absurd avontuur dat je achterlaat met een ongekende kater en een sardonische grijns om je mond. Een mustread voor liefhebbers van Anton Valens, Charles Bukowski en Herman Brusselmans!
 

Reacties

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
€ 15,95

Levering

  • Gratis verzending vanaf 17,50 *
  • Met iDEAL of achteraf betalen **
  • 30 dagen bedenktijd

Product­informatie

Auteur
Verschenen
17 mei 2014
ISBN
978 94 917731 7 4
Verkoopprijs
€ 15,95
Aantal pagina’s
408
Formaat
14 x 21,50 cm (staand)
Afwerking
paperback
"
Wat een debuut wordt hier neergezet! Een boek dat je leest met een grote grijns en lach op je gezicht. Geen standaardboek, verfrissend, zeer veel humor en enkele thrillerachtige elementen. Eénmaal begonnen in dit boek, was ik niet meer te stoppen en beleef je met P. de ene na de andere hilarische gebeurtenis. Ik heb er ontzettend van genoten en Serge heeft er dan ook een grote fan bij!
"
Anne Jan de Jong
"
Het voelt soms net als een Ravensburger puzzel van een paar duizend stukjes die je compleet moet zien te krijgen.
"
De Thriller
"
Het boek is uitstekend. (...) Het is zowel spannend als uiterst vermakelijk. Er zitten zelfs opwindende passages bij wat de veelzijdigheid van de schrijver benadrukt.
"
Thrillerlezers
* Bestellingen vanaf € 17,50 worden gratis verzonden. Over bestellingen onder de € 17,50 worden € 2,49 verzendkosten gerekend. Verzenden naar landen binnen de EU bedraagt € 10,00 per bestelling (buiten de EU verschilt het tarief per land).
** Voor betalen via iDEAL worden geen extra kosten in rekening gebracht.