De zwarte hond

  • De zwarte hond omslag voorkant
€ 20,95

Levering

  • Gratis verzending vanaf 17,50 *
  • Met iDEAL of achteraf betalen **
  • 30 dagen bedenktijd

Noor en haar man hebben een motorboot gekocht en een half jaar vrij genomen om een reis naar Frankrijk te gaan maken.  

De voorbereidingen – vaarbewijs, marifooncertificaat, de hele mikmak – zijn in volle gang als ineens de zwarte hond hun leven binnendringt. Die zwarte hond figureert in een filmpje dat hun zoon Thijs ze laat zien en wordt gebruikt als metafoor voor een depressie – Thijs blijkt daaraan te lijden. Noor en haar man Tom zijn ontdaan en verward, maar besluiten na lang wikken en wegen toch te beginnen aan hun bootreis. Lang kunnen ze niet genieten van het grote onthaasten. Thuis in Nederland verslechtert de toestand van Thijs zozeer dat ze eerder dan gepland een einde maken aan hun tocht. 

Dat markeert het begin van een heel ander, veel duisterder avontuur. Want hoe ga je als ouders om met een volwassen zoon die getroffen is door een depressie? Hoe ben je er voor iemand die zich terugtrekt maar die toch niet alleen wil worden gelaten? 

'De zwarte hond' is het ontroerende verhaal van een moeder die uit alle macht het roer recht probeert te houden terwijl haar zoon dreigt te verdrinken.   

 

 

Reacties

08-11-2023 • 15:04 door Annemiek v.d. …

Noor vertelt, haast tussen de regels door, over de grote impact op haar en haar omgeving wanneer haar zoon een ernstige depressie doormaakt. Absolute aanrader voor professionals en iedereen die in aanraking komt met iemand met ernstig psychische klachten.

10-11-2023 • 11:25 door Ceciel Sillevis

Het onbeschrijflijke van een depressie is niet in woorden te vangen. Toch doet Tijn dat als schrijver en, hoe moedig, ook Thijs, de zoon in haar boek, die lijdt aan een depressie. Het verhaal trekt je meedogenloos mee zijn diepte in, een wereld van malende gedachten en zwarte gevoelens. De radeloosheid van de ouders, ‘je wilt zo graag helpen, maar je weet niet hoe’, snijdt net zo hard door je ziel. Rauw en rouw. Wat hier gebeurt, en wat zo veel mensen meemaken, kan je niet anders dan diep raken. Het is een pittige leeservaring, maar de ervaringen van dit gezin kunnen troost en steun bieden.

12-11-2023 • 19:57 door Jolanda van Klaveren

Beste Tijn,

Via uw zus Cecile kreeg ik je boek onder de aandacht. Zowel voor mijn werk (ik werk o.a. met jongeren in Rotterdam die psychisch onregelt zijn of zijn geweest en in mijn praktijk Atelier Mind Support ben ik in contact met kinderen en jong-volwassenen. Maar vooral dat je schreef vanuit de moederrol spreekt mij aan, ik ben als moeder van een dochter ook intens bekend geraakt met mijn dochters angst en depressie. Daarom nieuwsgierig naar jouw persoonlijk verhaal. Respect dat je met zo'n een persoonlijk verhaal tot een boek bent gekomen. ik ga het met aandacht lezen. Dank alvast.

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
€ 20,95

Levering

  • Gratis verzending vanaf 17,50 *
  • Met iDEAL of achteraf betalen **
  • 30 dagen bedenktijd

Product­informatie

Auteur
ISBN
978 94 93343 03 0
Verkoopprijs
€ 20,95
Aantal pagina’s
131
Formaat
14cm x 21.5cm
Afwerking
Paperback
* Bestellingen vanaf € 17,50 worden gratis verzonden. Over bestellingen onder de € 17,50 worden € 2,49 verzendkosten gerekend. Verzenden naar landen binnen de EU bedraagt € 10,00 per bestelling (buiten de EU verschilt het tarief per land).
** Voor betalen via iDEAL worden geen extra kosten in rekening gebracht.