Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

De herfst is begonnen!

30 oktober 2018

De herfst is begonnen! Bij Uitgeverij Palmslag merken we dat ook. Ook in het hoge noorden worden de temperaturen kouder en de dagen korter. Wat ons betreft een ideaal moment om ’s avonds op de bank te kruipen met een goed boek. Onze eerste titels van dit najaar zijn alweer verschenen, maar er komen ook nog leuke titels aan! Daarom presenteren we onze lezers graag nogmaals de titels van dit najaar en winter 2018. Lees je mee?

September
De maand september trapten we af met Doris Dorpsuil van Bo Sijpkes. Volgens Bo bestaat er meer dan alleen een wereld waarin kinderen leren rekenen en schrijven. Kinderen moeten ook leren omgaan met hun eigen gevoelens tijdens levensveranderende situaties. Dit kunnen negatieve gebeurtenissen zijn, zoals de dood of een scheiding, maar ook mooie dingen, zoals de geboorte van een broertje of zusje. In Doris Dorpsuil worden deze situaties aan de hand van vier stappen bespreekbaar gemaakt.

Zaterdag 29 september verscheen De nacht van de blauwe eekhoorns van Leo de Jong. Auteur Leo de Jong vertelt in deze debuutroman over seks, eenzaamheid en het noodlot, vol symboliek en humor. Het contact tussen hoofdpersonage John en de twee KLM-stewardessen Sabine en Saskia, waarbij prikkelende en expliciete erotiek niet wordt geschuwd, heeft een einde dat je raakt.

Oktober
De maand oktober begonnen we met Vlinder – Een zoektocht naar vrijheid én verbondenheid van Merel van der Lande. Het boek werd afgelopen najaar succesvol gecrowdfund op Palmslag haar crowdfundingsplatform Slagboom. Vlinder is het waargebeurde verhaal over Merel haar zoektocht naar geluk, die maar liefst vijf jaar duurde. In het boek worden gevoelens van angst, eenzaamheid en depressie gedeeld over de reis die ze doormaakte. Deze reis leverde waardevolle levenslessen op. Deze levenslessen heeft ze gebundeld in haar boek Vlinder.

Half oktober verschenen In de baas zijn tijd van RTV Noord-columnist en tekstschrijver Willem van Reijendam en Tussen de rendieren geboren 3 – Sporen in de sneeuw van Lillian van Bael. In de columnbundel In de baas zijn tijd geeft Willem van Reijendam commentaar op het nieuws dat toch lang houdbaar blijft.

Tussen de rendieren geboren 3 – Sporen in de sneeuw is het slotdeel in de historische reeks ‘Tussen de rendieren geboren’. Sporen in de sneeuw brengt de lezer terug naar het leven van de Sámi na de Grote Noordse Oorlog. Lillian kwam in contact met de Sámi tijdens haar tijd in Noorwegen. Ze raakte zo geboeid, dat ze zich na haar pensionering verder in deze bevolkingsgroep ging verdiepen. Hierdoor kwam ze steeds meer te weten over de bijzondere leefwijze van de Sámi.

Eind oktober verschenen Pulang van Petanak en Drijfkracht van Tanja Helderman. In de dichtbundel Pulang volgt schrijver, songwriter en dichter Petanak de voetstappen van zijn vader: van het toenmalig Nederlands-Indonesië naar Nederland.

Drijfkracht is de opvolger van Tanja Helderman haar eerste dichtbundel Over leven, waarmee ze in 2017 op de poëziemarkt debuteerde. Drijfkracht bevat toegankelijke poëzie en alledaagse thema’s die door een breed publiek gewaardeerd worden.

November
Begin november verschijnt de spannende thriller Ontsnapt aan de dood. Verdwaald tussen de criminelen maakt overleven een kunst op zich: Ontsnapt aan de dood vertelt dit verhaal. De thriller is het aangrijpende debuut van Engelina Fenn over het belang van juiste keuzes en toont de rauwe kant van de samenleving. 

Half november verschijnen Wild Hart van Monique van der Weijden, Ontferm u over ons van Aad Goedhart, Of weet je alles al van Hetty ten Holt en Gifgas van Peter J.L.M. Bernink.

Wild Hart van Monique van der Weijden beschrijft een zoektocht naar erkenning, de pijn van het verlaten worden, de dood van dierbaren, misbruik, relaties met mannen en de spirituele zoektocht naar zin en betekenis. Het boek wijst je de weg van innerlijke leegte en onrust naar een leven vol ongeremde creativiteit, authenticiteit en liefde. Het is een reis van het hoofd naar het hart, van angst naar innerlijke vrijheid en eigenliefde.

Ontferm u over ons van Aad Goedhart is een thriller waarbij fictie en feiten zich afwisselen: de ultieme wraak voor seksueel misbruik. Aad Goedhart schrijft over zijn eigen ervaringen als jeughulpverlener/gezinsvoogd. Ontferm u over ons is Aad zijn debuut bij Uitgeverij Palmslag.

Hetty ten Holt begon met het schrijven van gedichten na het plotselinge overlijden van haar moeder. De gedichten bundelde ze in Of weet je alles al. In heldere taal beschrijft ze het gat dat dit verlies sloeg en de rouw die volgde. Een troostrijk boek voor wie een dierbare verloren heeft.

Gifgas is de vijfde thriller van Peter J.L.M. Bernink: een aangrijpende thriller over een internationale dreiging. Tijdens een lijndienst van New York naar Amsterdam vindt een kaping plaats door Tsjetsjenen, waarbij de piloot en kaper omkomen. Vervolgens wordt de wereld opgeschud door geheimzinnige moorden in Moskou en Washington.

December
Onze najaar winter brochure en het jaar 2018 sluiten we af met Clio & de waarde van kunst van Kevin Kristiaan Jansen. Clio & de waarde van kunst is een bijzondere kunstenaarsroman. Verwikkeld in een langdurig schilderproject ontstond er zomaar een debuutroman, met als doel kunstinzichten op te halen en op een leuke wijze de postmoderne kunstgeschiedenis te introduceren.

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Een boek uitgeven?

U kunt zowel als beginnend/ervaren schrijver of als organisatie bij Palmslag terecht voor uw (e-)boekwensen.

Lees meer over uitgeven bij Palmslag

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

10 uur 56 min geleden
Heb jij 'De Strijd om Aera II - Verlangen' al gelezen? Manon van las het boek en gaf het 3,5 sterre… https://t.co/tWGFCzincY
1 dag 5 uur geleden
📢Daar is-ie dan: onze spiksplinternieuwe brochure!😍 Benieuwd naar onze nieuwe boeken? Blader dan snel door de herf… https://t.co/Z62GqBMyaI
5 dagen 5 uur geleden
"Fijne inspiratie, handige tips en een gevoel van herkenning. Dat is wat dit boek je zal opleveren." 😍 Dit schrijf… https://t.co/xrMWUlkuZW

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2019
website door: wemagine