Ben je alweer helemaal klaar met het winterse weer? Schoongenoeg van de kou en de mist in dit kleine landje ver van de evenaar?
Geniet dan van een van deze romans en waan je in heerlijk warme oorden. De verhalen kunnen nog wel eens een koude rilling opleveren, dus zet de verwarming maar op standje hoog.
Verplegen tussen de bomaanslagen in Nederlands-Indië
In 1928 wordt Cornelia (Corrie) Nienhuis als Rode Kruiszuster uitgezonden naar Nederlands-Indië. Haar in het geheim gemaakte aantekeningen, beginnend op 22 december 1941, over de aanval op Pearl Harbor tot en met de capitulatie van Japan, hebben geleid tot haar dagboeken op rijm die de kern vormen van dit boek. Uniek is dat dit vanuit vrouwelijk perspectief en niet vanuit militair oogpunt is beschreven. Ook noemt ze de maatschappelijke verhoudingen. Corrie geeft een gedetailleerde indruk van drie en een half jaar leven en werken in de Japanse interneringskampen Malino en Kampili op Zuid-Celebes. Het sterven van zoveel kinderen raakt haar diep en groot is haar angst voor bombardementen. Haar beroep is zwaar, maar helpt haar te overleven
Klik hier voor meer informatie.
Het verleden overpeinzen brengt onvoorziene pijn
Als Evelien op haar leven terugkijkt, probeert ze de puzzelstukken uit het verleden bij elkaar te krijgen. Ze ontdekt dat tijdens het verblijf van haar ouders in Argentinië, de jacht op communisten al op gang was gekomen. Hebben haar ouders niks geweten van de staatsrepressie? Er vielen nota bene doden in het noorden van het land, de regio waar ze kort na de incidenten met het hele gezin op vakantie waren. En waarom werd er terug in Nederland nooit meer over Argentinië gesproken?
Klik hier voor meer informatie
Naar Afrika: een boek over onontdekte landen en heimwee
6 juni 1967 is de dag waarop Coosje van Holland, een jonge moeder, met haar twee kinderen haar man achterna reist en naar Afrika gaat. De eindbestemming is Tanzania, maar net op de dag van het vertrek breekt de Zesdaagse Oorlog uit tussen Israël en Egypte. Naar Afrika vertelt het verhaal van Coosjes gezinsleven, de vele verhuizingen, de eenzaamheid en de bijzondere ontmoetingen in nieuwe, vreemde landen. Het zijn jaren die in het teken staan van pionieren voor het jonge gezin. Na verloop van tijd echter, wordt het steeds moeilijker om te vechten tegen de heimwee. Het stapeltje brieven uit die tijd heeft Coosje zorgvuldig bewaard in een lade van haar kabinet. De briefwisseling met haar moeder en de post uit Holland lopen als een rode draad door het boek.
Klik hier voor meer informatie