Leven tussen hoop en wanhoop

  • Leven tussen hoop en wanhoop
€ 22,50

Levering

  • Gratis verzending vanaf 17,50 *
  • Met iDEAL of achteraf betalen **
  • 30 dagen bedenktijd

In 1928 wordt Cornelia (Corrie) Nienhuis als Rode Kruiszuster uitgezonden naar Nederlands-Indië. Haar in het geheim gemaakte aantekeningen, beginnend op 22 december 1941, over de aanval op Pearl Harbor tot en met de capitulatie van Japan, hebben geleid tot haar dagboeken op rijm die de kern vormen van dit boek. Uniek is dat dit vanuit vrouwelijk perspectief en niet vanuit militair oogpunt is beschreven. Ook noemt ze de maatschappelijke verhoudingen. Corrie geeft een gedetailleerde indruk van drie en een half jaar leven en werken in de Japanse interneringskampen Malino en Kampili op Zuid-Celebes. Het sterven van zoveel kinderen raakt haar diep en groot is haar angst voor bombardementen. Haar beroep is zwaar, maar helpt haar te overleven.

Frieda en Marten van der Molen waren zo onder de indruk van Corrie's leven dat zij besloten haar verhaal aan de wereld te vertellen. Het resultaat is een uitgebreide biografie met dagboekfragmenten en gedichten van Corrie zelf. Daarmee laten ze haar wens in vervulling gaan, die in haar eigen woorden luidt: "Als ik er niet meer ben, mogen mijn dagboeken geopend en gepubliceerd worden, want de wereld moet weten hoe erg het was."

Het voorwoord is geschreven door dr. ir. Margaret Leidelmeijer, die het boek "een onthullend en openhartig verhaal" noemt.
 

Reacties

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
€ 22,50

Levering

  • Gratis verzending vanaf 17,50 *
  • Met iDEAL of achteraf betalen **
  • 30 dagen bedenktijd

Product­informatie

Auteur
Verschenen
4 november 2019
ISBN
978 94 930 5927 6
Verkoopprijs
€ 22,50
Aantal pagina’s
474
Formaat
14 x 21,5 cm
Afwerking
Paperback
"
Als lezer van het boek ‘Tussen hoop en wanhoop’ word je geraakt door de heftige gevoelens die Corrie Nienhuis in de Jappenkampen ervaren moet hebben.
"
Bol.com AHHiemstra
"
Corrie's verhaal biedt een interessante en meeslepende blik op de situatie in Celebes voor, tijdens en na de oorlog. Mooi om te lezen hoe ze met alle vreselijke gebeurtenissen omgaat en hoe ze alles beleefd. Het feit dat het dagboek in het geheim geschreven is, maakte dat ik het gevoel had dat ik er zelf bij was. Aanrader!
"
Bertjan van Hebban.nl
* Bestellingen vanaf € 17,50 worden gratis verzonden. Over bestellingen onder de € 17,50 worden € 2,49 verzendkosten gerekend. Verzenden naar landen binnen de EU bedraagt € 10,00 per bestelling (buiten de EU verschilt het tarief per land).
** Voor betalen via iDEAL worden geen extra kosten in rekening gebracht.