Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

Brommers kiek'n

Auteur(s): Marc-Jan Janssen Beoordeling:  
bekijk alle (1) reviews

Marc-Jan Janssen tekent over van alles: van kleine schurende wrevels aan de keukentafel tot aan de grote mondiale onderwerpen. Zijn cartoons gaan over vakantie en werk. Over lulligheidjes en eigenaardigheden. Over familie, constructieve gesprekken en brommers kiek’n.

Zijn werk wordt gepubliceerd in tijdschriften zoals het Nederlands Tijdschrift voor Obstetrie en Gynaecologie, maar ook Frietwereld, het vakblad voor professionele frituurders. Brommers kiek’n verzamelt het beste van Marc-Jan Janssens werk, waarvan het meeste nog niet eerder is gepubliceerd. Hij is vooral bekend van opiniesite joop.nl, van BNN/VARA, waarop zijn cartoons regelmatig verschijnen.

Reacties

Hannie van Grol (niet gecontroleerd)

4

Een boek vol cartoons

In deze hardcover staan in zwart-wit 117 cartoons afgedrukt van Marc-Jan Janssen. Voorafgaand aan de cartoons wordt de maker van deze afbeeldingen voorgesteld. Hij komt uit Raalte, studeerde na zijn middelbare school geneeskunde in Maastricht en specialiseerde zich tot gynaecoloog. Hij bracht een gedeelte van zijn fellowship door in Londen, terwijl zijn vrouw en twee kinderen in Nederland woonden. Iedere dag maakte hij een tekening voor zijn kinderen om hen op de hoogte te houden van zijn wederwaardigheden.

Terug in Nederland bleef hij zich bezighouden met tekenen. Zijn cartoons verschenen in de Tubantia en nog steeds in diverse tijdschriften, maar ook op de opiniesite van Joop.nl. De cartoons gaan over alledaagse dingen, over vakantie, werk, kleine misverstanden en allerlei andere grote en kleine zaken. Op de cover staat de cartoon (deze is als enige in kleur) afgebeeld die de titel verklaart. Deze tekening is overigens ook in het boek afgedrukt: een jongen en een meisje die samen aan de bar een drankje nuttigen, waarbij de jongen de vraag stelt: stel ik zou een brommer hebben, zou jij die dan willen zien? Het is een variatie op de in de Achterhoek gebruikte vraag die een jongen tijdens een avondje stappen stelt aan het meisje: brommers kiek’n? Dit om een reden te hebben samen naar buiten te verdwijnen.

De grappige tekeningen brengen soms een glimlach op je gezicht, dan weer een gefronste wenkbrauw. De situaties zijn heel herkenbaar en laten ook vaak veel dagelijkse ergernissen zien. De afgebeelde personen worden schematisch weergegeven, soms met enkele pennenstreken, maar zijn heel herkenbaar. Vaak ontbreken de gezichtsuitdrukkingen, maar Janssen weet feilloos te verbeelden wat de gemoedsstemming is van de personen. Heel knap gedaan!

De cartoons in dit boek zijn een verzameling van Janssens werk, waarvan het meeste nog niet eerder is verschenen. Het is een grappig boek om door te kijken, af en toe een bladzijde of wat meer tegelijk. De afbeeldingen zijn voorzien van een enkele opmerking, soms om even te laten doordringen en andere die meteen herkenning opleveren. Het boek is leuk om cadeau te geven, aan iemand anders of aan jezelf.

Reactie schrijven

 

€13,95

Levering

Gratis verzending vanaf 17,50 *
Met iDEAL of achteraf betalen **
30 dagen bedenktijd

Productinformatie

Auteur

Marc-Jan Janssen

Verschenen

23 november 2020

ISBN

978 94 930 5965 8

Verkoopprijs

13,95 euro

Aantal pagina's

124

Formaat

20 x 17 cm

Afwerking

Hardcover

Misschien ook leuk om te lezen

Incubator

Hans Lijklema

€15,00

De konijnen kozen het hazenpad

Frank de Bont

€20,00

Ik leef nog

Paula van Rijn

€17,50

* Bestellingen vanaf € 17,50 worden gratis verzonden. Over bestellingen onder de € 17,50 worden € 2,00 verzendkosten gerekend. Verzenden naar landen buiten Nederland bedraagt
€ 10,00 per bestelling.
** Voor een betaling via iDEAL worden geen kosten in rekening gebracht. Kiest u tijdens het bestelproces echter voor 'Achteraf betalen' dan worden er € 2,00 aan administratiekosten doorberekend.

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

2 dagen 1 uur geleden
Hoera 'Meandertalen' van Wichard de Krijger is uit! 🌲 Ga snel naar onze website en bestel een exemplaar!… https://t.co/8xq99KVcm6
2 dagen 1 uur geleden
RT : Een tragisch romantisch verhaal dat op de longlist van 's verjaardagswedstrijd met thema 'palmares' bleef… https://t.co/IGDDcCzPy8
4 dagen 19 uur geleden
Op 15 november verschijnt de nieuwe bundel van Tanja Helderman: 'Liefzang', een ode aan de liefde en een lofzang op… https://t.co/YJR0UjP3hA

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2021
website door: wemagine