Leven naar de dood

  • Leven naar de dood
€ 12,50

Levering

  • Gratis verzending vanaf 17,50 *
  • Met iDEAL of achteraf betalen **
  • 30 dagen bedenktijd

Praten over de dood is nog steeds moeilijk. In een tijd waar maar weinig taboes meer lijken te bestaan, is sterven een onderwerp dat we liever uit de weg gaan. Feit is natuurlijk dat we allemaal een keer doodgaan. Leven naar de dood van Rian Krijger beschrijft de laatste levensfase van verschillende mensen waarbij de schrijfster als nachtzuster in de palliatieve zorg nauw betrokken was.

In Leven naar de dood leest u de verzamelde verhalen van mensen die letterlijk leven naar de dood. Meestal lijden deze mensen aan een ongeneeslijke ziekte. Jonge mensen, oudere mensen. De één heeft kanker, de ander de longziekte COPD. Sommigen weten al heel lang dat ze ziek zijn en niet meer kunnen genezen, anderen hebben de boodschap nog maar net gekregen.

De zorg voor terminale mensen en de palliatieve zorg, die daar een wezenlijk onderdeel van is, is de laatste jaren al veel besproken, maar kan niet vaak genoeg onder de aandacht worden gebracht.

Naast de ervaringen van Rian staan in In Leven naar de dood bijdragen van andere professionals uit de (palliatieve) zorg: Ivan Wolffers (emeritus hoogleraar Gezondheidszorg en Cultuur), Rob Bruntink (freelance-journalist met de specialisaties palliatieve zorg en psychiatrie en hoofdredacteur van vakblad Pallium), Heidi Gundel (Overledenenverzorging), Mariska Overman (theologe) en Marinus van den Berg (geestelijk verzorger Antonius IJsselmonde en palliatief centrum Cadenza in Rotterdam).
 

Reacties

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
€ 12,50

Levering

  • Gratis verzending vanaf 17,50 *
  • Met iDEAL of achteraf betalen **
  • 30 dagen bedenktijd

Product­informatie

Auteur
Verschenen
11 oktober 2014
ISBN
978-94-917-7321-1
Verkoopprijs
€ 12,50
Aantal pagina’s
70
Formaat
14 x 21,50 cm (staand)
Afwerking
paperback
"
De verdienste van dit boek is dat het in de meeste verhalen het gewone, natuurlijke sterven beschrijft. Er is rust, er is een liefdevolle verzorging, er is gelegenheid voor een goed afscheid. Dat dat niets afdoet aan de triestheid van het sterven staat buiten kijf. Maar het maakt tevens duidelijk dat sterven ‘te doen’ is, ook zonder kunstmatig ingrijpen. En die boodschap sneeuwt maar al te makkelijk onder in het spreken en denken over het sterven.
"
Rob Bruntink
* Bestellingen vanaf € 17,50 worden gratis verzonden. Over bestellingen onder de € 17,50 worden € 2,49 verzendkosten gerekend. Verzenden naar landen binnen de EU bedraagt € 10,00 per bestelling (buiten de EU verschilt het tarief per land).
** Voor betalen via iDEAL worden geen extra kosten in rekening gebracht.