Van psychiatrie naar verlichting

  • Van psychiatrie naar verlichting
€ 17,95

Uitverkocht

Levering

  • Gratis verzending vanaf 17,50 *
  • Met iDEAL of achteraf betalen **
  • 30 dagen bedenktijd

"Gedrag staat nooit op zich, het doet zich voor in de interactie en het heeft een functie. Door ons gedrag houden we onszelf en onze omgeving een spiegel voor. De wil om de betekenis van dit spiegelbeeld te onderzoeken, leidt tot een dieper bewustzijn, wat weer kan leiden tot oneindige mogelijkheden. Iedere interactie wordt op deze manier een inspirerende uitdaging die leidt tot groeimogelijkheden voor alle betrokkenen."

In ‘Van psychiatrie naar verlichting’geeft Annerieke van Wijhe vernieuwde inzichten en een verruiming van de heersende kaders en opvattingen over menselijk gedrag. Deze kijkwijze wordt verduidelijkt door een metafoor van een kapitein op een schip, op weg naar zijn bestemming. Het boek biedt een heldere kijk op hoe we als kapitein bewuster kunnen leven en hoe we onze oude geconditioneerde rollen los kunnen laten, zodat we onze bestemming weer herinneren en gaan volgen.

Unieke bestemming
Ieder mens heeft een waardevolle en unieke bestemming. Doordat we in ons leven regelmatig nare ervaringen meemaken, sluiten we ons hiervoor af en herinneren we haar op den duur niet meer. Het gedrag dat we vertonen wordt reactief en we raken geïdentificeerd met een zekere rol die we in onze omgeving spelen. Hoewel de interactie met elkaar bedoeld is om weer bij die bestemming te komen, zijn we veelal geneigd om elkaar vanuit onze geconditioneerde rollen te benaderen. Onbewust houden we elkaar daardoor vast en raakt de interactie tussen mensen in een negatieve spiraal; het is niet langer gericht op groei en ontwikkeling.

Vanuit spirituele uitgangspunten
Annerieke van Wijhe houdt de lezer een spiegel voor en daagt mensen uit om de kapitein in zichzelf én in anderen weer te herkennen. De omgang met elkaar krijgt door de inzichten in dit boek een heel andere betekenis en waarde. Vanuit spirituele uitgangspunten legt ze stap voor stap uit hoe het pad van psychiatrie naar verlichting te bewandelen is.

Het boek is toegankelijk voor iedereen die bezig wil zijn met spirituele en mentale groei en is met name geschikt voor mensen die hun perspectief op gedrag willen verruimen.

Reacties

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
€ 17,95

Uitverkocht

Levering

  • Gratis verzending vanaf 17,50 *
  • Met iDEAL of achteraf betalen **
  • 30 dagen bedenktijd

Product­informatie

Auteur
Verschenen
juli 2011
ISBN
978 90 814838 0 3
Verkoopprijs
€ 17,95
Aantal pagina’s
143
Formaat
17 x 24 cm (staand)
Afwerking
paperback
"
Het boek helpt je de kapitein in jezelf en anderen te herkennen en beschrijft op welke wijze je bewust het pad naar verlichting kunt bewandelen. Materie waar je echt even goed voor moet gaan zitten om op je in te laten werken, zodat je er vervolgens mee aan de slag kunt.
"
Paravisie
"
Het boek geeft een vernieuwend inzicht en een verbreding van de aanwezige kaders en opvattingen van menselijk gedrag, zowel positief als negatief.
"
NBD/Biblion
* Bestellingen vanaf € 17,50 worden gratis verzonden. Over bestellingen onder de € 17,50 worden € 2,49 verzendkosten gerekend. Verzenden naar landen binnen de EU bedraagt € 10,00 per bestelling (buiten de EU verschilt het tarief per land).
** Voor betalen via iDEAL worden geen extra kosten in rekening gebracht.