Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

Nu wij verdwenen zijn

Auteur(s): Gustaf Wolff Beoordeling:  
bekijk alle (1) reviews

In ‘Nu wij verdwenen zijn’ vormt de fictieve Amerikaanse havenstad Copper Town het toneel van liefde, strijd, verdriet en wanhoop. Vincenzo Jagersland, een man van vijfentwintig en een chronisch-depressieve oude geest, neemt de lezer mee in een terugblik op zijn tragische jeugd en zijn ontmoeting met Yoselyn, de liefde van zijn leven. Een centraal figuur in zijn leven en vertelling is zijn vader Eduard Jagersland, een bekwame maar meedogenloze fabrieksdirecteur, die hij persoonlijk verantwoordelijk houdt voor de dood van zijn moeder.

Als gevolg van zijn zoektocht naar zelfverwezenlijking en zijn onstilbare drang de wereld te verbeteren, lijkt Vincenzo uiteindelijk gedoemd alles, inclusief zijn eigen leven en dat van zijn grote liefde, te verliezen. In een paradoxale wervelwind van haat, nijd, liefde, arrogantie en trots, voltrekt zich vervolgens een onvermijdelijk familiedrama. ‘Nu wij verdwenen zijn’ is een verhaal waarin de reis belangrijker is dan de bestemming. 
 

Reacties

Pierre Peeters - www.indeboekenkast.com (niet gecontroleerd)

4

Het debuut van Gustaf Wolff Nu wij verdwenen zijn speelt in de fictieve Amerikaanse havenstad Copper Town waar we deelgenoot worden van het leven van de vijfentwintigjarige Vincenzo Jagersland.

Vincenzo is de zoon van self-mademan Eduard Jagersland. Zijn vader werkte zich op van ongeschoold fabrieksarbeider tot directeur en eigenaar van een staalfabriek. Op zijn eigengereide wijze zorgde Eduard ervoor dat Copper Town uitgroeide tot een stad met aanzien, maar daarvoor schuwde hij het geweld niet, gebruikte hij slinkse trucjes, werd zelfs hoofd van de lokale maffia en wist alles en iedereen aan hem te binden. Wie niet voor hem was, was tegen hem en dat zullen ze allemaal geweten hebben, want vroeg of laat moesten ze dit cash betalen! Eduard Jagersland bepaalde heel erg het leven van de mensen rondom hem, niet in het minst dit van zijn zoon Vincenzo…en laat net deze inmenging niet in goede aarde vallen waardoor Vincenzo rebelleerde en af en toe tegen zijn vaders wil inging.

In zijn debuut laat auteur Gustaf Wolff hoofdfiguur Vincenzo Jagersland het verhaal van zijn leven, het leven van zijn vader, van zijn moeder Lily en het leven van zijn geliefde Yoselyn uit de doeken doen. Dit alles gebeurt in zes delen: een proloog waar al heel veel uit de doeken wordt gedaan, gevolgd door de hoofdstukken ‘Eduard’, ‘Ik Vincenzo’ en ‘Yoselyn’. Deze hoofdstukken worden voorafgegaan door een mooie zwartgrijze tekening waarop een wit of zwart schaakstuk staat afgebeeld tegen de skyline van Copper Town met een korte typerende Engelse tekst. Vervolgens zijn er nog het hoofdstuk ‘Ontknopingen’ en als sluitstuk het verassende ‘Ik Manuel’ waarin de titel ‘Nu wij verdwenen zijn’ duidelijk wordt.

Deze roman leest als een rollercoaster, waarin heel wat thema’s worden behandeld. Het hoofdthema is naar mijn gevoel ‘familie’, naast o.a. liefde, vertrouwen, erkenning en carrière. Het boek is gecatalogiseerd als een literaire roman, waarin voor mij toch heel wat ‘thriller-aspecten’ zijn verwerkt, waaronder misdaadacties en geregeld een bijhorende mooi opgebouwde spanningsboog.

De auteur heeft een mooie beschrijvende, beeldende en plastische schrijfstijl. Hij is een woordkunstenaar die gebruik maakt van korte zinnen, fijne dialogen en van mooie metaforen die het leesplezier alleen maar bevorderen.
Alle personages werden heel realistisch neergezet en geprofileerd. Zij hebben allemaal een belangrijk aandeel in de sterkte en het dragen van het verhaal.

Het is leuk hoe de auteur zowel de psychologie van Eduard als van Vincenzo sterk naar voor wist te brengen en hun sterktes en zwaktes fijn kon beschrijven. Vooral de overwinningsdrang van Eduard tegenover het eergevoel van Vincenzo viel mij hierbij sterk op.

Mijns inziens wil de auteur met dit boek benadrukken dat familie heel erg belangrijk is, dat men binnen een relatie elkaar moet kunnen vertrouwen en ruimte moet gunnen, dat communicatie noodzakelijk is en dat carrière en geld niet alles in het leven zijn!

De verschillende verhaallijnen/oogpunten zijn mooi naast elkaar opgebouwd om uiteindelijk uit te monden in een verschrikkelijk spannende apotheose.

Afgaand op de cover zou ik dit boek in een boekhandel niet opnemen, want hij oogt wat angstaanjagend. Een zwarte achtergrond met bovenaan de auteursnaam, daaronder de titel in een oranjekleurig groter lettertype, gevolgd door een moderne tekening waarop doordringend gele/oranje ogen, een mond/muil gevuld met schaakstukken en een skyline als tanden, naast radertjes en munitie. Persoonlijk weet ik niet wat er wordt afgebeeld: een menselijk gelaat of een wolf.

Deze spannende literaire roman waarin – zoals vermeld op de achterflap – ‘de reis belangrijker is dan de bestemming’, waarin levens worden blootgelegd, waardeer ik graag met vier sterren.

Reactie schrijven

 

€20,95

Levering

Gratis verzending vanaf 17,50 *
Met iDEAL of achteraf betalen **
30 dagen bedenktijd

Productinformatie

Auteur

Gustaf Wolff

Verschenen

17-05-2021

ISBN

9789493059917

Verkoopprijs

20,95

Aantal pagina's

248

Formaat

14x21,5

Afwerking

paperback

Misschien ook leuk om te lezen

* Bestellingen vanaf € 17,50 worden gratis verzonden. Over bestellingen onder de € 17,50 worden € 2,00 verzendkosten gerekend. Verzenden naar landen buiten Nederland bedraagt
€ 10,00 per bestelling.
** Voor een betaling via iDEAL worden geen kosten in rekening gebracht. Kiest u tijdens het bestelproces echter voor 'Achteraf betalen' dan worden er € 2,00 aan administratiekosten doorberekend.

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

2 dagen 14 min geleden
Hoera 'Meandertalen' van Wichard de Krijger is uit! 🌲 Ga snel naar onze website en bestel een exemplaar!… https://t.co/8xq99KVcm6
2 dagen 49 min geleden
RT : Een tragisch romantisch verhaal dat op de longlist van 's verjaardagswedstrijd met thema 'palmares' bleef… https://t.co/IGDDcCzPy8
4 dagen 18 uur geleden
Op 15 november verschijnt de nieuwe bundel van Tanja Helderman: 'Liefzang', een ode aan de liefde en een lofzang op… https://t.co/YJR0UjP3hA

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2021
website door: wemagine