Barry

  • Barry omslag voorkant
€ 22,50

Levering

  • Gratis verzending vanaf 17,50 *
  • Met iDEAL of achteraf betalen **
  • 30 dagen bedenktijd

Barry groeit op in de beruchte Amersfoortse volkswijk het Soesterkwartier, waar iedereen hem kent bij zijn bijnaam 'Aso'. Hij is maar weinig op school te vinden, des te vaker op vage housefeesten en in het jongerencentrum, waar extreemrechtse jeugd de dienst uitmaakt. Barry heeft kansloze bijbaantjes en doet in schimmige handeltjes, krijgt te maken met vage huisbazen en raakt verzeild in zinloze vechtpartijen. Tot aan de politiecel aan toe.  

Toch is Barry geen kwaaie en blijft hij in zichzelf geloven. Hij voelt dat hij aan de wurggreep van zijn milieu wil ontsnappen, maar weet niet hoe. Op de weg naar volwassenheid zijn Barry's vrienden zijn grote voorbeeld, maar of dat altijd verstandig is...  

Barry is een coming-of-age roman, die zich afspeelt in de gabberscene van het conservatieve Amersfoort in de jaren negentig. Het vertelt een verhaal over liefde en teleurstelling en hoe je in moeilijke tijden kunt terugvallen op vriendschap. 

Reacties

19-12-2023 • 10:34 door Sarahboekrecensies

De auteur weet met zijn vlotte schrijfstijl mij als lezer vanaf de eerste pagina te boeien. Gebeurtenissen volgen elkaar snel op waardoor het boek nooit saai of langdradig wordt. Als lezer leef je echt mee met het levensverhaal van Barry. De auteur snijdt serieuze onderwerpen aan in het boek. Hij weet dit perfect te combineren met de nodige humor. Vier sterren!

19-12-2023 • 10:35 door Boekinkt

Wat een lekker boek was dit! Als tiener van de jaren 80 was de gabberscene totaal niet mijn wereld maar toch herkende ik veel. Want het broertje van mijn partner was wel een echte gabber, compleet met aussies, pillen en matje. Het is goed gekomen met hem hoor, maar ik heb me wel verwonderd over dat wereldje. Ik heb genoten van dit semi-autobiografische verhaal. Het heeft me een inkijkje gegeven in het leven van een doodgoeie branie, waar ik sommige dingen van herkende en andere niet. Maar vooral vond ik het een heerlijk verhaal om te lezen.

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
CAPTCHA
€ 22,50

Levering

  • Gratis verzending vanaf 17,50 *
  • Met iDEAL of achteraf betalen **
  • 30 dagen bedenktijd

Product­informatie

Auteur
Verschenen
16 juni 2023
ISBN
978 94 93245 85 3
Verkoopprijs
€ 22,50
Aantal pagina’s
278
Formaat
14 cm x 21.5 cm
Afwerking
Paperback
"
Raymond Vis heeft met dit prachtdebuut een indrukwekkende prestatie geleverd. Ik hoop echt dat hij na dit succesvolle begin nog meer gaat schrijven. Ik ben zonder twijfel fan geworden.
"
Quote boekendief
* Bestellingen vanaf € 17,50 worden gratis verzonden. Over bestellingen onder de € 17,50 worden € 2,49 verzendkosten gerekend. Verzenden naar landen binnen de EU bedraagt € 10,00 per bestelling (buiten de EU verschilt het tarief per land).
** Voor betalen via iDEAL worden geen extra kosten in rekening gebracht.