Uitgeverij Palmslag richt zich met veel enthousiasme en ambitie op literatuur, poëzie, populaire fictie en non-fictie.

Het maandagskind

Auteur(s): Sylvia Huberts Beoordeling:  
bekijk alle (10) reviews

Liefde geeft het leven sjeu, zoals de jus over de aardappels, of de zeewierdressing over de quinoa. Maar je leert het niet op school en kunt er ook geen diploma voor krijgen. Dat weet de Groningse Claire Goudie als geen ander. Claire is succesvol als advocate, maar treft het niet in haar liefdesleven. Terwijl ze toeziet hoe haar vrienden hun eigen familiegeluk tot stand brengen, struikelt zij van de ene mislukte relatie in de armen van het volgende romantische avontuur. Pogingen om te slagen lijken vergeefs: ze probeert datingapps, praatgroepen en roept zelfs de hulp in van spirituele goeroes. Als het stille oog in haar orkaan van een familie begrijpt Claire dat ze contact zal moeten maken met gevoelens die terugvoeren naar haar kindertijd.

Het maandagskind is een ontroerende maar ook grappige roman over kwetsbaarheid, familie en het verlangen naar verbinding; een eerlijk boek over liefdesverslaving voor iedereen die zich wel eens verdwaald voelt.
 

Reacties

Sandra (niet gecontroleerd)

5

Het maandagskind leest lekker weg! Als je eenmaal in het boek bent begonnen, wil je weten hoe het verder gaat met Claire. Een vrouw die struggelt met liefdesverslaving. Ze duikt in haar verleden. Het is dan ook interessant om te lezen wat Claire als kind in haar dagboek schreef.

Wat een geweldige debuutroman van Sylvia Huberts. Ze heeft een kwetsbaar onderwerp met echtheid en humor beschreven. Een goed leesbaar en boeiend verhaal.

Anoniem (niet gecontroleerd)

Heerlijk boek om te lezen! Leest makkelijk weg, grappige schrijfstijl.
Je wordt meegenomen in de hoofdpersoon haar denkwereld en problemen. Fijne afwisseling met de vroegere claire.
Boek passend bij de huidige tijd. Geschreven met humor.

Bart (niet gecontroleerd)

De debuutroman lezen van een bekende is spannend, zeker als de hoofdpersonage herkenbare overeenkomsten heeft met die bekende en voelt het zelfs wat voyeuristisch. Maar Sylvia is er in geslaagd om een humoristisch, vlot, kwetsbaar, krachtig en ontroerend boek te schrijven. De intermezzo's over de vroege kinder- en puberjaren waren ontroerend, de zoektocht van Claire naar verbinding humoristisch en realistisch. Een verhaal dat je meeneemt met een slot van liefdevolle schoonheid!

Marchien (niet gecontroleerd)

4

Het boek leest makkelijk weg. De gedetailleerdheid waarmee het geschreven is, maakt dat je je heel goed kunt inleven in de hoofdpersoon. Mooie afwisseling tussen het verleden en heden van Claire.

De kwetsbaarheid in de kern van het verhaal is heel puur en echt beschreven.

Mooie debuutroman!

Joy (niet gecontroleerd)

5

Een boek van deze tijd, waarin de hoofdrolspeelster recht op haar doel afgaat. Ik heb genoten van de directe stijl van Claire en gelachen om de soms grappige fratsen die ze daarbij uithaalt. Wat me het meest heeft geraakt zijn de tegenstellingen die levendig in dit boek naar voren komen: rijk- minder rijk, relatie- single. Het heeft m’n blik verruimd en kon me helemaal in de jongere Clara Johanna inleven. Alles komt samen in een ontroerend einde.

Sherida (niet gecontroleerd)

4

Een heerlijk boek om te lezen. Het leest vlot weg en is humoristisch geschreven. Wat me het meest raakt is wanneer Claire haar sinterklaas cadeau in ontvangst neemt. Moedig zit ze daar tussen de 'gelukkige stelletjes'. De goedbedoelde verassing komt als een rake klap aan. Toch zorgt het voor een positieve omschakeling. Claire gaat op zoek naar haarzelf. De dagboekhoofdstukken uit haar jeugd is een aangename toevoeging. En als de kers op een toetje, de laatste bladzijde een tekening dat de haarlengte van de jeugdige Claire moet voorstellen.

Lieke (niet gecontroleerd)

5

Heel mooi boek, vlot geschreven en leest lekker weg.
Je volgt de struggles en de ontwikkeling van de hoofdpersoon op de voet, waardoor je wilt blijven lezen. De hamvraag is hoe loopt het af met Claire? Blijft ze in armen vallen van de één na de andere 'liefde'? Herkenbaar voor iedereen die zich wel eens kan verliezen in de liefde!

Francien (niet gecontroleerd)

5

Wauw, wat een mooi boek!
Ik heb gelachen, gehuild en geleerd.
Alle ervaringen van Claire zijn prachtig geschreven,
het liet me niet los: ik heb het boek in 1 dag uitgelezen.

Een prachtig debuut van Sylvia Huberts, ik kan niet wachten op een mogelijke opvolger!

Inge (niet gecontroleerd)

5

Die Claire!
Het Maandagskind is een boek dat lekker leest en waar ik hardop om heb gelachen. Maar de serieuze onderliggende boodschap is niet te missen en daar denk je als lezer nog wel even over na. Claire gaat in je hoofd zitten, en je gunt haar absoluut de beste afloop van het verhaal, logisch dus dat je snel verder leest!

Anoniem (niet gecontroleerd)

5

Een prachtig boek waarin je wordt meegesleept met het leven van Claire. Naarmate je verder leest, begrijp je steeds meer waarom ze zo’n onstuimig liefdesleven is gaan lijden en wat daar de oorzaak van kan zijn: haar jeugd en een gebrek aan hechting daarin. Des te aangrijpender is Claires zoektocht naar hoe ze hieruit kan komen - en die is makkelijker gezegd dan gedaan. Vlot geschreven en een page turner!

Reactie schrijven

 

€21,95

Levering

Gratis verzending vanaf 17,50 *
Met iDEAL of achteraf betalen **
30 dagen bedenktijd

"een serieus thema, maar het verhaal is gehuld in een humoristisch en nostalgisch jasje, met leerzame en hoopgevende lessen wat betreft zelfontdekking."  Hoogsensitief.nl

"Het maandagskind is een ontroerende maar ook grappige roman over kwetsbaarheid, familie en het verlangen naar verbinding; een eerlijk boek over liefdesverslaving voor iedereen die zich wel eens verdwaald voelt."  Hebban.nl

Productinformatie

Auteur

Sylvia Huberts

Verschenen

16 maart 2020

ISBN

9789493059429

Verkoopprijs

21,95 euro

Aantal pagina's

388

Formaat

14,75 x 22,5 cm

Afwerking

Paperback

Misschien ook leuk om te lezen

Tussenspel

Birgit Pouplier,
Iris van Bruggen

€17,95

Sterker door strijd

Julie van Mol

€18,95

Mannenpakken/Vrouwenhakken

Jessica Maes,
Suzanne Slotboom

€15,00

* Bestellingen vanaf € 17,50 worden gratis verzonden. Over bestellingen onder de € 17,50 worden € 2,00 verzendkosten gerekend. Verzenden naar landen buiten Nederland bedraagt
€ 10,00 per bestelling.
** Voor een betaling via iDEAL worden geen kosten in rekening gebracht. Kiest u tijdens het bestelproces echter voor 'Achteraf betalen' dan worden er € 2,00 aan administratiekosten doorberekend.

Betaalmogelijkheden

iDeal Overboeking

Twitter feed

1 dag 17 uur geleden
Op 2 februari verschijnt 'Aan u', de vierde dichtbundel van kunstenares Anneke Groot, waarin ze schrijft over de vo… https://t.co/6kDZTeZk9q
1 week 17 uur geleden
De taal die Jaco Wineke hanteert is helder, zo nu en dan lichtvoetig, maar blijft geheimvol. Het zijn gedichten die… https://t.co/YsdVCQ2lhd
1 week 20 uur geleden
'Totem' is de debuutbundel van Jaco Wineke en verschijnt 31 januari, maar is nu alvast te reserveren via onze websi… https://t.co/LX33JNjJm7

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws over Palmslag.

Maandelijks verloten we een boek onder nieuwe abonnees!

Palmslag

Stay informed on our latest news!

Contact

Bellen:
050 851 80 41
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Mailen kan natuurlijk altijd:

Volg ons hier:

2022
website door: wemagine